In this study, modelling and simulation results of a single-zone heating and ventilation system of a large office room are introduced. Heating system is controlled by an on-off controller. By considering the sinusoidal outdoor air tempareture variation and various outdoor/return air ratios as input parameters, dynamic behaviour of room air tempereture are investigated. For this purpose, MATLAB/Simulink code is used.
Bu çalışmada, büyük bir büronun ısıtma-havalandırma sisteminin modellenmesi ve bilgisayar çözümleri sunulmaktadır. Sistem, klasik tek bölgeli bir ısıtma-havalandırma sisteminden oluşmaktadır. Isıtma sistemi açkapa tipi denetim organıyla denetlenmektedir. Bilgisayar çözümleri, dış hava sıcaklığı değişimi sinüs giriş ve çeşitli dış hava/geri dönüş havası oranına göre elde edilerek sistemin dinamik davranışını nasıl etkilediği araştırılmıştır. Bu amaçla MATLAB/Simulink programı kullanılmıştır.
Şengirgin, M. ., & Pulat, E. . (2005). TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 11(2), 301-307.
AMA
Şengirgin M, Pulat E. TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Şubat 2005;11(2):301-307.
Chicago
Şengirgin, Mesut, ve Erhan Pulat. “TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11, sy. 2 (Şubat 2005): 301-7.
EndNote
Şengirgin M, Pulat E (01 Şubat 2005) TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11 2 301–307.
IEEE
M. . Şengirgin ve E. . Pulat, “TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 11, sy. 2, ss. 301–307, 2005.
ISNAD
Şengirgin, Mesut - Pulat, Erhan. “TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 11/2 (Şubat 2005), 301-307.
JAMA
Şengirgin M, Pulat E. TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2005;11:301–307.
MLA
Şengirgin, Mesut ve Erhan Pulat. “TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 11, sy. 2, 2005, ss. 301-7.
Vancouver
Şengirgin M, Pulat E. TEK BÖLGELİ BİR ISITMA-HAVALANDIRMA SİSTEMİNİN MODELLENMESİ VE SİMÜLASYONU. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2005;11(2):301-7.