BibTex RIS Cite

RECENT TECHNIQUES FOR EVALUATION OF MEAT QUALITY

Year 2004, Volume: 10 Issue: 1, 111 - 117, 01.01.2004

Abstract

Over the years, numerous and varied techniques have been used for evaluation of meat quality and carcass composition. Very few existing assessment techniques meet industrial requirements, the most promising being cited as ultrasonic measurements for assessment of potential texture on live animals and whole carcasses and image processing and NIR spectroscopy of meat joints and cuts. In this article besides these techniques, electronic nose and NMR techniques are reviewed.

ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER

Year 2004, Volume: 10 Issue: 1, 111 - 117, 01.01.2004

Abstract

Karkas kompozisyonunun ve et kalitesinin değerlendirilmesinde yıllardır çok sayıda ve çeşitli teknikler kullanılmıştır. Mevcut tekniklerden endüstrinin ihtiyaçlarını karşılayanlar çok az sayıdadır. En fazla umut veren teknikler, canlı hayvanın ve tüm karkasın tekstürünün değerlendirilmesinde kullanılan ultrasonik ölçümler ve parça etler için kullanılan image proses ve NIR spektroskopisidir. Bu makalede, adı geçen tekniklerin yanısıra, elektronik burun ve NMR teknikleri de değerlendirilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Meltem Serdaroğlu This is me

Gülen Yıldızturp This is me

Publication Date January 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 10 Issue: 1

Cite

APA Serdaroğlu, M. ., & Yıldızturp, G. . (2004). ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(1), 111-117.
AMA Serdaroğlu M, Yıldızturp G. ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. January 2004;10(1):111-117.
Chicago Serdaroğlu, Meltem, and Gülen Yıldızturp. “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10, no. 1 (January 2004): 111-17.
EndNote Serdaroğlu M, Yıldızturp G (January 1, 2004) ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 1 111–117.
IEEE M. . Serdaroğlu and G. . Yıldızturp, “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 1, pp. 111–117, 2004.
ISNAD Serdaroğlu, Meltem - Yıldızturp, Gülen. “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/1 (January 2004), 111-117.
JAMA Serdaroğlu M, Yıldızturp G. ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:111–117.
MLA Serdaroğlu, Meltem and Gülen Yıldızturp. “ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 10, no. 1, 2004, pp. 111-7.
Vancouver Serdaroğlu M, Yıldızturp G. ET KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE YENİ TEKNİKLER. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(1):111-7.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif