Year 2002, Volume 8 , Issue 3, Pages 343 - 348 2002-03-01

Thiamine and riboflavin contents of various flour types produced in different region of Turkey
Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları

Raci EKİNCİ [1] , S. Sezgin ÜNAL [2]


In this study, thiamine and riboflavin values of 86 wheat flour samples (30 Type 550, 30 Type 650 and 26 Type 850) from 30 different factories in 19 different city of 7 different region of Turkey were examined. Significant differences in average thiamine and riboflavin values were observed among 86 flour samples in term of flour types. Variations among flour samples from different factories in thiamine and riboflavin values were not found at significant level statistically (P < 0.05). The highest thiamine and riboflavin values were found in the flour samples belong to the region of East Black Sea but not at statistically significant levels. The differences were significant for the flour type at statistically level. The vitamin contents increased together with flour extraction rate and ash content.
Çalışmada, Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine ait 19 farklı ilde un üretimi yapan 30 fabrikadan sağlanan (30 adet Tip 550, 30 adet Tip 650 ve 26 adet Tip 850) un örnekleri vitaminlerde tiamin ve riboflavin miktarı açısından incelenmiştir. Un tipleri açısından ortalama tiamin ve riboflavin değerleri arasında önemli farklılıklar olduğu, ancak farklı fabrikalara ait unların tiamin ve riboflavin miktarı arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli bulunmamıştır (P
Primary Language tr
Journal Section Research Article
Authors

Author: Raci EKİNCİ

Author: S. Sezgin ÜNAL

Dates

Publication Date : March 1, 2002

Bibtex @ { pajes218763, journal = {Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi}, issn = {1300-7009}, eissn = {2147-5881}, address = {}, publisher = {Pamukkale University}, year = {2002}, volume = {8}, pages = {343 - 348}, doi = {}, title = {Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları}, key = {cite}, author = {Eki̇nci̇, Raci and Ünal, S. Sezgin} }
APA Eki̇nci̇, R , Ünal, S . (2002). Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları . Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi , 8 (3) , 343-348 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/en/pub/pajes/issue/20534/218763
MLA Eki̇nci̇, R , Ünal, S . "Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları" . Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 (2002 ): 343-348 <https://dergipark.org.tr/en/pub/pajes/issue/20534/218763>
Chicago Eki̇nci̇, R , Ünal, S . "Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları". Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 (2002 ): 343-348
RIS TY - JOUR T1 - Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları AU - Raci Eki̇nci̇ , S. Sezgin Ünal Y1 - 2002 PY - 2002 N1 - DO - T2 - Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 343 EP - 348 VL - 8 IS - 3 SN - 1300-7009-2147-5881 M3 - UR - Y2 - 2020 ER -
EndNote %0 Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları %A Raci Eki̇nci̇ , S. Sezgin Ünal %T Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları %D 2002 %J Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi %P 1300-7009-2147-5881 %V 8 %N 3 %R %U
ISNAD Eki̇nci̇, Raci , Ünal, S. Sezgin . "Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları". Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 / 3 (March 2002): 343-348 .
AMA Eki̇nci̇ R , Ünal S . Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002; 8(3): 343-348.
Vancouver Eki̇nci̇ R , Ünal S . Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002; 8(3): 343-348.