BibTex RIS Cite

Thiamine and riboflavin contents of various flour types produced in different region of Turkey

Year 2002, Volume: 8 Issue: 3, 343 - 348, 01.03.2002

Abstract

In this study, thiamine and riboflavin values of 86 wheat flour samples (30 Type 550, 30 Type 650 and 26 Type 850) from 30 different factories in 19 different city of 7 different region of Turkey were examined. Significant differences in average thiamine and riboflavin values were observed among 86 flour samples in term of flour types. Variations among flour samples from different factories in thiamine and riboflavin values were not found at significant level statistically (P < 0.05). The highest thiamine and riboflavin values were found in the flour samples belong to the region of East Black Sea but not at statistically significant levels. The differences were significant for the flour type at statistically level. The vitamin contents increased together with flour extraction rate and ash content.

Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları

Year 2002, Volume: 8 Issue: 3, 343 - 348, 01.03.2002

Abstract

Çalışmada, Türkiye'nin 7 ayrı bölgesine ait 19 farklı ilde un üretimi yapan 30 fabrikadan sağlanan (30 adet Tip 550, 30 adet Tip 650 ve 26 adet Tip 850) un örnekleri vitaminlerde tiamin ve riboflavin miktarı açısından incelenmiştir. Un tipleri açısından ortalama tiamin ve riboflavin değerleri arasında önemli farklılıklar olduğu, ancak farklı fabrikalara ait unların tiamin ve riboflavin miktarı arasındaki farklılıklar istatistiksel olarak önemli bulunmamıştır (P

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Raci Ekinci This is me

S. Sezgin Ünal This is me

Publication Date March 1, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 8 Issue: 3

Cite

APA Ekinci, R. ., & Ünal, S. S. . (2002). Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 8(3), 343-348.
AMA Ekinci R, Ünal SS. Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. March 2002;8(3):343-348.
Chicago Ekinci, Raci, and S. Sezgin Ünal. “Tükiyenin Farklı bölgelerinde üretilen değişik Un Tiplerinin Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8, no. 3 (March 2002): 343-48.
EndNote Ekinci R, Ünal SS (March 1, 2002) Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8 3 343–348.
IEEE R. . Ekinci and S. S. . Ünal, “Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 8, no. 3, pp. 343–348, 2002.
ISNAD Ekinci, Raci - Ünal, S. Sezgin. “Tükiyenin Farklı bölgelerinde üretilen değişik Un Tiplerinin Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 8/3 (March 2002), 343-348.
JAMA Ekinci R, Ünal SS. Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002;8:343–348.
MLA Ekinci, Raci and S. Sezgin Ünal. “Tükiyenin Farklı bölgelerinde üretilen değişik Un Tiplerinin Tiamin Ve Riboflavin Miktarları”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 8, no. 3, 2002, pp. 343-8.
Vancouver Ekinci R, Ünal SS. Tükiyenin farklı bölgelerinde üretilen değişik un tiplerinin tiamin ve riboflavin miktarları. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2002;8(3):343-8.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif