BibTex RIS Cite

OCCURING SOME BIOCHEMICAL REACTIONS IN FERMENTED MEAT PRODUCTS AND THEIR EFFECTS ON AROMA DEVELOPMENT

Year 1998, Volume: 4 Issue: 3, 805 - 811, 01.03.1998

Abstract

Glycolysis, lipolysis and proteolysis are the main biochemical reactions which effect characteristic flavour, aroma, color and texture development of fermented meat products. These reactions are results of the microorganisms or endogenous meat enzymes. The products which are results of glycolysis are firstly responsible from decreasing of pH. Volatile compounds from glycolysis effect aroma. Compounds formed by lipolysis are the main reason that effect aroma. 60 % volatile compounds formed in fermented products are results of lipolysis. Because of low pH, low water activity and high salt concentration, proteolysis occurs in a very decreased level and form only a little part of all volatiles. For this reason proteolysis effects aroma much more than flavour.

FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ

Year 1998, Volume: 4 Issue: 3, 805 - 811, 01.03.1998

Abstract

Fermente et ürünlerinin karakteristik tat, aroma, renk ve tekstür gelişimleri üzerine etkili olan biyokimyasal değişimlerin önemlileri glikolizis, lipolizis ve proteolizis reaksiyonlarıdır. Bu reaksiyonlar, fermentasyon ve olgunlaşma periyodunda gelişen mikroorganizmaların veya endojen enzimlerinin aktiviteleri sonucu meydana gelmektedir. Glikolizis sonucu oluşan ürünler; birinci derecede ürünün pH düşüşünden sorumlu olmakla birlikte, oluşan volatil bileşenler dolayısı ile aroma üzerine de önemli etkide bulunmaktadır. Lipolizis sonucu oluşan bileşenler ise, ürünün tipik aroma oluşumunda temel görevi üstlenmektedir. Fermente ürünlerde oluşan volatil bileşenlerin % 60'ı lipolizis reaksiyonları sonucu meydana gelmektedir. Proteolizis ise, bu ürünlerde, düşük pH, düşük su aktivitesi ve yüksek tuz konsantrasyonu dolayısı ile sınırlı düzeyde cereyan etmekte ve volatil bileşenlerin ancak küçük bir kısmını oluşturmaktadır. Bu nedenle, ürünün aromasından ziyade, oluşan genel lezzet üzerinde sorumlu olabilmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Hüdayi Ercoşkun This is me

Ahmet Hilmi Çon This is me

Publication Date March 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 4 Issue: 3

Cite

APA Gökalp, H. Y. ., Ercoşkun, H. ., & Çon, A. H. . (1998). FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 4(3), 805-811.
AMA Gökalp HY, Ercoşkun H, Çon AH. FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. March 1998;4(3):805-811.
Chicago Gökalp, Hüsnü Yusuf, Hüdayi Ercoşkun, and Ahmet Hilmi Çon. “FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 4, no. 3 (March 1998): 805-11.
EndNote Gökalp HY, Ercoşkun H, Çon AH (March 1, 1998) FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 4 3 805–811.
IEEE H. Y. . Gökalp, H. . Ercoşkun, and A. H. . Çon, “FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 4, no. 3, pp. 805–811, 1998.
ISNAD Gökalp, Hüsnü Yusuf et al. “FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 4/3 (March 1998), 805-811.
JAMA Gökalp HY, Ercoşkun H, Çon AH. FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1998;4:805–811.
MLA Gökalp, Hüsnü Yusuf et al. “FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 4, no. 3, 1998, pp. 805-11.
Vancouver Gökalp HY, Ercoşkun H, Çon AH. FERMENTE ET ÜRÜNLERİNDE BAZI BİYOKİMYASAL REAKSİYONLAR VE AROMA ÜZERİNE ETKİLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1998;4(3):805-11.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif