BibTex RIS Cite

EFFECT OF DIFFERENT K2 HPO4, NaCl LEVELS AND TWO DIFFERENT TEMPARATURES ON SOME EMULSION PROPERTIES OF GOAT MEAT

Year 1996, Volume: 2 Issue: 3, 207 - 213, 01.03.1996

Abstract

Different levels of K2 HPO4 (0.00 %, 0.25 % and 0.50 %) and NaCl (2.5 % and 3.0 %) were added into goat meat, at the two different temperatures (11o C and 18o C) in order to investigate the emulsion properties in the model emulsion system. Emulsion capacity (EK), emulsion viscocity (EV), emulsion stability ratio (ES), the ratio of separated water (ESO) and oil (EYO) ratio from the emulsion, and the emulsion pH were determined. K2 HPO4 and NaCl levels and the oil temperatures have significant effect (p

FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Year 1996, Volume: 2 Issue: 3, 207 - 213, 01.03.1996

Abstract

Araştırmada, keçi etine farklı seviyelerde (%0.00, % 0.25, % 0.50) K2 HPO4 ve (% 2.5, % 3.0) NaCl ile birlikte iki ayrı sıcaklıkta (11o C ve 18o C) mısırözü yağı ilave edilerek oluşturulan emülsiyonların çeşitli özellikleri model sistemde araştırılmıştır. Oluşturulan emülsiyonların; emülsiyon kapasitesi (EK), emülsiyon vizkositesi (EV), emülsiyon stabilite oranı (ES), emülsiyondan ayrılan su oranı (ESO), emilsüyondan ayrılan yağ oranı (EYO) ve emülsiyon pH değerleri tespit edilmiştir. EV ve ES üzerine K2 HPO4, NaCl ve yağ sıcaklığı istatistiki olarak çok önemli (p

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Mustafa Karakaya This is me

Hüsnü Yusuf Gökalp This is me

Ramazan Bayrak This is me

Publication Date March 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 2 Issue: 3

Cite

APA Karakaya, M. ., Gökalp, H. Y. ., & Bayrak, R. . (1996). FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2(3), 207-213.
AMA Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. March 1996;2(3):207-213.
Chicago Karakaya, Mustafa, Hüsnü Yusuf Gökalp, and Ramazan Bayrak. “FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2, no. 3 (March 1996): 207-13.
EndNote Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R (March 1, 1996) FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2 3 207–213.
IEEE M. . Karakaya, H. Y. . Gökalp, and R. . Bayrak, “FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 3, pp. 207–213, 1996.
ISNAD Karakaya, Mustafa et al. “FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 2/3 (March 1996), 207-213.
JAMA Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1996;2:207–213.
MLA Karakaya, Mustafa et al. “FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, vol. 2, no. 3, 1996, pp. 207-13.
Vancouver Karakaya M, Gökalp HY, Bayrak R. FARKLI K2 HPO4 VE NaCl SEVİYESİNİN İKİ AYRI YAĞ SICAKLIĞINDA KEÇİ ETİNİN BAZI EMÜLSİYON ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1996;2(3):207-13.

ESCI_LOGO.png    image001.gif    image002.gif        image003.gif     image004.gif