BibTex RIS Cite

-

Year 2015, Volume: 11 Special Issue: 1, 72 - 86, 01.12.2015

Abstract

Bursa İli’nde Faaliyet Gösteren 3,4 Ve 5 Yıldızlı Otellerin Mutfaklarında Çalışan Personelin Hijyen Kurallarını Uygulama Bilinçleri Üzerine Bir Araştırma

Year 2015, Volume: 11 Special Issue: 1, 72 - 86, 01.12.2015

Abstract

Asli fonksiyonları müşterilerinin konaklama ihtiyaçlarını sağlamak olan otellerin en önemli bir diğer fonksiyonu da yiyecek- içecek hizmetleridir. Hızla gelişen turizm sektöründe, günümüzde sadece konaklama yapan müşteriler değil, toplantı düğün vb. organizasyonlar ile de verilen yiyecek- içecek hizmeti ön plana çıkmaktadır. Otel mutfaklarında modernizasyona rağmen,  insan faktörü ve buna bağlı el emeği yoğun çalışma, başta kişisel hijyen ve diğer hijyen uygulamalarının önemini daha da arttırmaktadır. Uygulanacak olan tüm gıda güvenliği ve hijyen kuralları ile, oteller rekabet güçlerini ve tercih edilebilirliklerini sağlarken, aynı zamanda kurum imajlarını da korumuş ve güçlendirmiş olurlar. Bu çalışmada, Bursa’da faaliyet gösteren 3,4 ve 5 yıldızlı otellerin mutfaklarında çalışan personelin, hijyen kurallarını uygulama konusundaki bilinçleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, 16 otelde, toplam 155 mutfak personeline anket uygulanmış ve veriler SPSS20’de değerlendirilmiştir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Öğr.gör.dr. Barış Sönmez This is me

Öğr.gör. Yasemin Özdemir This is me

Öğr.gör. Melih Serengil This is me

Publication Date December 1, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 11 Special Issue: 1

Cite

APA Sönmez, Ö. B., Özdemir, Ö. Y., & Serengil, Ö. M. (2015). Bursa İli’nde Faaliyet Gösteren 3,4 Ve 5 Yıldızlı Otellerin Mutfaklarında Çalışan Personelin Hijyen Kurallarını Uygulama Bilinçleri Üzerine Bir Araştırma. Paradoks Ekonomi Sosyoloji Ve Politika Dergisi72-86.