Research Article
BibTex RIS Cite

EVALUATION OF POLITICAL ECONOMIC APPLICATIONS IN TERMS OF SUSTAINABILITY OF ACCOUNTING PROFESSION

Year 2018, , 243 - 253, 25.10.2018
https://doi.org/10.30794/pausbed.451486

Abstract

The purpose of this study is to examine and evaluate the changes that
the political economic applications applied by the government have brought
about in the sustainability of accounting profession. In the study, firstly,
the concept of political economy which is more important in recent years is
mentioned and in the application part, in political economic practices,
practices that affect the profession in terms of sustainability of the accounting
profession are presented. In line with the purpose of this study, the academic
studies in which the opportunities and the problems faced by the members of the
accounting professions are revealed, are examined in terms of the reflections
of the government's policies. It the last part of the research, the problems
related to the political economic applications which affect the sustainability
of the accounting profession are discussed and the solution proposals are
presented. As a result of the assessment of all political economic practices
identified in terms of the sustainability of the professional activities of
professional accountants; according to the results of the research, it is seen
that political economic factors are gathered under two headings which are
opposite to each other. These are; motivating factors that motivate the
accounting professionals in general and factors that cause accounting
professions to almost throw up their jobs. 

References

  • Acar, V. ve Öksüz, Ö. (2013). “Finansal Bilgilerin Finansal Ortamda Paylaşımı ve E-Defter Uygulamaları”, Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, 8, Mayıs.
  • Akın, O., Onat, O.K. ve Özgen, F. Ö. (2018). “Muhasebecilerin Mesleki Gelecekleri İle İlgili Düşünceleri: Batı Akdeniz Bölgesinde Bir Araştırma”, Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 4/1.
  • Akkuş, Ö. (2017). “Ekonomik Politika Belirsizliği ve Politik İstikrarsızlığın Büyüme Üzerindeki Etkisi”, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 17/3, 27-42.
  • Al, A. (2015). “Politika-Ekonomi Kesişmesi: Yeni Bir Bilim Dalı Olarak Uluslararası Ekonomi”, İGÜSBD, 2/1, 143-159.
  • Altan, M. (2013). Uluslararası Ekonomi Politik, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2941, Eskişehir.
  • Aydemir, O. (2015). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Karşılaştıkları Sorunlar ve Beklentiler”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Temmuz.
  • Bengü, H. ve Özdemir, F. (2014). “Niğde İlindeki Muhasebe Meslek Mensuplarının Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Ampirik Olarak Değerlendirilmesi”, Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1/7.
  • Biniş, M. (2012). “Vergi Hatalarının Mükellef ve İdare Açısından Sonuçları ve Bu Sonuçları Saptamaya Yönelik Yapılan Bir Araştırma”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2/17.
  • Biyan, Ö. (2012). “Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Bir Çalışma: Meslek Mensuplarının Demografik Durumları, Mesleki Sorunları ve Değerlendirilmesi”, Sosyoekonomi Dergisi, Ocak-Haziran, 1.
  • Bozdemir, E. (2012). “Yeni Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Meslek Mensupları Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Nisan.
  • Çankaya, F. ve Dinç, E. (2012). “Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Uygulama Başarısını Etkileyen Faktörler: Bağımsız Denetçiler Üzerine Bir Araştırma”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1/17.
  • Çankaya, F. ve Hatipoğlu, O. (2011). “Türkiye’de Uluslar arası Muhasebe Standartları’nın Uygulanabilirliğini Etkileyen Faktörlerin Meslek Mensuplarınca Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma”, International Journal of Economic and Administrative Studies, 7.
  • Çınar, O ve Güney, S. (2012). “Muhasebe Meslek Mensuplarının E-Sorunlar Hakkındaki Görüşleri: Erzurum Örneği”, Ekev Akademi Dergisi, 50, Kış.
  • Çimen, G. (2017). “E-Maliye Uygulamalarının Vergilemede İktisadilik İlkesi ve Vergi Uyumuna Etkisi: Tokat İli Muhasebe Meslek Mensupları Üzerine Bir Araştırma”, International Journal of Public Finance, 1/2.
  • Daştan, A. (2011). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Vergi Kayıp ve Kaçaklarının Önlenmesindeki Rolü: Doğu Karadeniz Bölgesine Yönelik Bir Araştırma”, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2/25.
  • Demir, M., Ürgüp, S. ve Çerikçioğlu, G. (2017). “3568 Sayılı Yasa ve Sonrasındaki Yasal Düzenlemelerin SMMM Mesleğine Etkisinin Nitel Araştırma Yöntemi İle İncelenmesi: Sivas İlinde Bir Araştırma”, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 33, Nisan.
  • Deran, A., Erduru, İ ve Keleş, D. (2016). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Sorunları ve Meslek Odalarından Beklentilerinin Demografik Özellikler ve Faaliyet Gösterilen Ekonomik Çevre Açısından Değerlendirilmesi: Ordu Örneği”, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 32, Ekim.
  • Elçin, R., Gerekan, B. ve Usta, M. (2018). “E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Uygulamalarına Geçiş Sürecinde Yaşanan Sorunlar: Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Üzerine Bir Araştırma”, Mali Çözüm Dergisi, 28, Mart-Nisan.
  • Elitaş, C., Karakoç, M. ve Özdemir, S. (2011). “Muhasebe Meslek Mensupları Perspektifinden Türkiye Muhasebe Standartları”, World of IFRS, Ekim.
  • Fidan, M. ve Cinit, H. (2013). “Türkiye Finansal Raporlama Standartları Çerçevesinde KOBİ Muhasebe Standartlarının Muhasebe Meslek Mensupları Tarafından Algı Düzeylerinin Tespitine Yönelik Uygulama (Eskişehir İli Örneği)”, Muhasebe Finansman Dergisi, Temmuz.
  • Gökçen, G. ve Özdemir, M. (2016). “Türkiye’de Muhasebe Uygulamalarından E-Defter ve E-Fatura Uygulaması”, Marmara Üniversitesi Öneri Dergisi, 46/12.
  • Gökgöz, A. ve Zeytin, M. (2012). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Faaliyetlerinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Beklentileri: Bilecik ve Yalova İlleri Uygulaması”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1/17.
  • Gönen, S ve Solak, B. (2017). “Maliye Bakanlığı E-Dönüşüm Sürecinin Muhasebe Meslek Mensupları Açısından Değerlendirilmesine İlişkin Bir Alan Araştırması”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Ekim.
  • Gönen, S. ve Demir, Ç. (2012). “Vergi Usul Kanunu ve KOBİ TFRS Bölüm 13 Açısından Stokların Karşılaştırılması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 2/4.
  • Gündüz, M. ve Özen, E. (2016). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Sorunları ve Mesleki Memnuniyetlerinin Analizi: Uşak İli Örneği”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Nisan.
  • Kalaycı, Ş. ve Tekşen, Ö. (2006). “Muhasebecilik Mesleğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Muhasebe Finansman Dergisi, Temmuz.
  • Karaca, C. (2012). “İlave Mali Alan Oluşturmada Hükümet Politikaları”, Maliye Dergisi, 163, Temmuz-Aralık.
  • Karapınar, S. (2018). “Vergi Kayıplarının Oluşumu ve Önlenmesinde Muhasebe Meslek Mensuplarının Rolüne Yönelik Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi, 1/1.
  • Kayıhan, B., Tepeli, Y., Heybeli, B. ve Bakan, H. (2015). “Muhasebe Meslek Mensuplarında Strese neden Olan Faktörlerle İş Tatmin Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Analizi: Muğla İli Örneğ”, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14, Haziran.
  • Nikitin, P. (1990). Ekonomi Politik, Halk Kitaplığı ML Klasikler, Ankara.
  • Organ, İ. ve Yegen, B. (2013). “Vergi Bilinci ve Vergi Ahlakı Oluşumunda Muhasebe Meslek Mensuplarının Rolü”, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 4/27.
  • Özçelik, H., Şenol, H. ve Aktürk, A. (2014). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Bağımsız Denetim Alanındaki Güncel Gelişmelere Bakış Açıları ve Farkındalıkları Üzerine Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Nisan.
  • Özyiğit, M. ve Çivi, H. (2012). “Ekonomi Politik’ten İktisada: Bilimsel Kaybediş İdeolojik Kazanım”, 3. Ulusal İktisat Kongresi, DEÜ İİBF İktisat Bölümü, İzmir, 29 Şubat- 2 Mart 2012.
  • Persson, T. ve Tabellini, G. (2000). Political Economics Explaining Economic Policy, MIT Press, England.
  • Şençicek, F. (2013). “Bilgi Teknolojileri Destekli Elektronik Muhasebe Uygulamalarına Bütüncül Bir Yaklaşım”, Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 2/5.
  • Yarkın, İ. (2006). Politik Ekonomi Ders Kitabı, Cilt 1, İnter Yayınları, İstanbul.
  • Yel, T. ve Erdem, M. (2015). “Muhasebe Meslek Mensuplarının UFRS Hakkındaki Farkındalık Düzeylerinin Tespiti: Bolu İli Örneği”, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2/11.
  • Yıldız, B., Ilgaz, H. ve Seferoğlu, S.S. (2010). “Türkiye'de Bilim ve Teknoloji Politikaları: 1963’den 2013’e Kalkınma Planlarına Genel Bir Bakış”, Akademik Bilişim Konferansı, Muğla Üniversitesi, Muğla, 10-12 Şubat 2010.
  • Ulusan, H., Eren, E. ve Köylü, Ç. (2012). “6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)’nun Muhasebe ve Denetim Uygulamalarına Getirdiği Yenilikler Üzerine Bir Araştırma”, Muhasebe Finansman Dergisi, Temmuz.

POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ

Year 2018, , 243 - 253, 25.10.2018
https://doi.org/10.30794/pausbed.451486

Abstract

Bu çalışmanın amacı,
devlet tarafından uygulanan politik ekonomik uygulamaların muhasebe mesleğinin sürdürülebilirliği
açısından meydana getirdiği değişikliklerin incelenmesi ve
değerlendirilmesidir. Çalışmada öncelikle, özellikle son yıllarda daha fazla
önem kazanan politik ekonomi kavramına değinilmekte ve çalışmanın uygulama
kısmında, politik ekonomik uygulamalar içerisinden muhasebe mesleğinin
sürdürülebilmesi açısından mesleği etkileyecek uygulamalar ortaya konulmaktadır.
Çalışmanın amacı doğrultusunda, muhasebe mesleğinin icra edilmesinde muhasebe
meslek mensuplarının elde ettiği kolaylıklar ve karşılaştığı sorunların ortaya
konulduğu akademik çalışmalar, devletin uyguladığı politikaların yansımaları
açısından incelenmektedir. Araştırmanın son kısmında, muhasebe mesleğinin
sürdürülebilirliğine etki eden politik ekonomik uygulamalar ile ilgili sorunlar
ele alınarak konu ile ilgili çözüm önerileri sunulmaktadır. Tespit edilen bütün
politik ekonomik uygulamaların muhasebe meslek mensuplarının mesleki
faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından değerlendirilmesi neticesinde, araştırmanın
sonuçlarına göre politik ekonomik etkenlerin birbirine zıt iki başlık altında
toplandıkları görülmektedir. Bunlar; genel olarak muhasebe meslek mensuplarını motive
edici etkenler ve muhasebe meslek mensuplarının neredeyse mesleği bırakmalarına
neden olan etkenlerdir.   

References

  • Acar, V. ve Öksüz, Ö. (2013). “Finansal Bilgilerin Finansal Ortamda Paylaşımı ve E-Defter Uygulamaları”, Akademik Araştırmalar ve Çalışmalar Dergisi, 8, Mayıs.
  • Akın, O., Onat, O.K. ve Özgen, F. Ö. (2018). “Muhasebecilerin Mesleki Gelecekleri İle İlgili Düşünceleri: Batı Akdeniz Bölgesinde Bir Araştırma”, Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 4/1.
  • Akkuş, Ö. (2017). “Ekonomik Politika Belirsizliği ve Politik İstikrarsızlığın Büyüme Üzerindeki Etkisi”, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 17/3, 27-42.
  • Al, A. (2015). “Politika-Ekonomi Kesişmesi: Yeni Bir Bilim Dalı Olarak Uluslararası Ekonomi”, İGÜSBD, 2/1, 143-159.
  • Altan, M. (2013). Uluslararası Ekonomi Politik, T.C. Anadolu Üniversitesi Yayını No: 2941, Eskişehir.
  • Aydemir, O. (2015). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Karşılaştıkları Sorunlar ve Beklentiler”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Temmuz.
  • Bengü, H. ve Özdemir, F. (2014). “Niğde İlindeki Muhasebe Meslek Mensuplarının Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Ampirik Olarak Değerlendirilmesi”, Ömer Halisdemir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1/7.
  • Biniş, M. (2012). “Vergi Hatalarının Mükellef ve İdare Açısından Sonuçları ve Bu Sonuçları Saptamaya Yönelik Yapılan Bir Araştırma”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2/17.
  • Biyan, Ö. (2012). “Muhasebe Meslek Mensuplarına Yönelik Bir Çalışma: Meslek Mensuplarının Demografik Durumları, Mesleki Sorunları ve Değerlendirilmesi”, Sosyoekonomi Dergisi, Ocak-Haziran, 1.
  • Bozdemir, E. (2012). “Yeni Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Meslek Mensupları Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Bir Çalışma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Nisan.
  • Çankaya, F. ve Dinç, E. (2012). “Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Uygulama Başarısını Etkileyen Faktörler: Bağımsız Denetçiler Üzerine Bir Araştırma”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1/17.
  • Çankaya, F. ve Hatipoğlu, O. (2011). “Türkiye’de Uluslar arası Muhasebe Standartları’nın Uygulanabilirliğini Etkileyen Faktörlerin Meslek Mensuplarınca Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma”, International Journal of Economic and Administrative Studies, 7.
  • Çınar, O ve Güney, S. (2012). “Muhasebe Meslek Mensuplarının E-Sorunlar Hakkındaki Görüşleri: Erzurum Örneği”, Ekev Akademi Dergisi, 50, Kış.
  • Çimen, G. (2017). “E-Maliye Uygulamalarının Vergilemede İktisadilik İlkesi ve Vergi Uyumuna Etkisi: Tokat İli Muhasebe Meslek Mensupları Üzerine Bir Araştırma”, International Journal of Public Finance, 1/2.
  • Daştan, A. (2011). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Vergi Kayıp ve Kaçaklarının Önlenmesindeki Rolü: Doğu Karadeniz Bölgesine Yönelik Bir Araştırma”, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2/25.
  • Demir, M., Ürgüp, S. ve Çerikçioğlu, G. (2017). “3568 Sayılı Yasa ve Sonrasındaki Yasal Düzenlemelerin SMMM Mesleğine Etkisinin Nitel Araştırma Yöntemi İle İncelenmesi: Sivas İlinde Bir Araştırma”, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 33, Nisan.
  • Deran, A., Erduru, İ ve Keleş, D. (2016). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Sorunları ve Meslek Odalarından Beklentilerinin Demografik Özellikler ve Faaliyet Gösterilen Ekonomik Çevre Açısından Değerlendirilmesi: Ordu Örneği”, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 32, Ekim.
  • Elçin, R., Gerekan, B. ve Usta, M. (2018). “E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Uygulamalarına Geçiş Sürecinde Yaşanan Sorunlar: Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Üzerine Bir Araştırma”, Mali Çözüm Dergisi, 28, Mart-Nisan.
  • Elitaş, C., Karakoç, M. ve Özdemir, S. (2011). “Muhasebe Meslek Mensupları Perspektifinden Türkiye Muhasebe Standartları”, World of IFRS, Ekim.
  • Fidan, M. ve Cinit, H. (2013). “Türkiye Finansal Raporlama Standartları Çerçevesinde KOBİ Muhasebe Standartlarının Muhasebe Meslek Mensupları Tarafından Algı Düzeylerinin Tespitine Yönelik Uygulama (Eskişehir İli Örneği)”, Muhasebe Finansman Dergisi, Temmuz.
  • Gökçen, G. ve Özdemir, M. (2016). “Türkiye’de Muhasebe Uygulamalarından E-Defter ve E-Fatura Uygulaması”, Marmara Üniversitesi Öneri Dergisi, 46/12.
  • Gökgöz, A. ve Zeytin, M. (2012). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Faaliyetlerinde Karşılaştıkları Sorunlar ve Beklentileri: Bilecik ve Yalova İlleri Uygulaması”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1/17.
  • Gönen, S ve Solak, B. (2017). “Maliye Bakanlığı E-Dönüşüm Sürecinin Muhasebe Meslek Mensupları Açısından Değerlendirilmesine İlişkin Bir Alan Araştırması”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Ekim.
  • Gönen, S. ve Demir, Ç. (2012). “Vergi Usul Kanunu ve KOBİ TFRS Bölüm 13 Açısından Stokların Karşılaştırılması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 2/4.
  • Gündüz, M. ve Özen, E. (2016). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Sorunları ve Mesleki Memnuniyetlerinin Analizi: Uşak İli Örneği”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Nisan.
  • Kalaycı, Ş. ve Tekşen, Ö. (2006). “Muhasebecilik Mesleğinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri”, Muhasebe Finansman Dergisi, Temmuz.
  • Karaca, C. (2012). “İlave Mali Alan Oluşturmada Hükümet Politikaları”, Maliye Dergisi, 163, Temmuz-Aralık.
  • Karapınar, S. (2018). “Vergi Kayıplarının Oluşumu ve Önlenmesinde Muhasebe Meslek Mensuplarının Rolüne Yönelik Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi, 1/1.
  • Kayıhan, B., Tepeli, Y., Heybeli, B. ve Bakan, H. (2015). “Muhasebe Meslek Mensuplarında Strese neden Olan Faktörlerle İş Tatmin Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Analizi: Muğla İli Örneğ”, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 14, Haziran.
  • Nikitin, P. (1990). Ekonomi Politik, Halk Kitaplığı ML Klasikler, Ankara.
  • Organ, İ. ve Yegen, B. (2013). “Vergi Bilinci ve Vergi Ahlakı Oluşumunda Muhasebe Meslek Mensuplarının Rolü”, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 4/27.
  • Özçelik, H., Şenol, H. ve Aktürk, A. (2014). “Muhasebe Meslek Mensuplarının Bağımsız Denetim Alanındaki Güncel Gelişmelere Bakış Açıları ve Farkındalıkları Üzerine Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, Nisan.
  • Özyiğit, M. ve Çivi, H. (2012). “Ekonomi Politik’ten İktisada: Bilimsel Kaybediş İdeolojik Kazanım”, 3. Ulusal İktisat Kongresi, DEÜ İİBF İktisat Bölümü, İzmir, 29 Şubat- 2 Mart 2012.
  • Persson, T. ve Tabellini, G. (2000). Political Economics Explaining Economic Policy, MIT Press, England.
  • Şençicek, F. (2013). “Bilgi Teknolojileri Destekli Elektronik Muhasebe Uygulamalarına Bütüncül Bir Yaklaşım”, Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 2/5.
  • Yarkın, İ. (2006). Politik Ekonomi Ders Kitabı, Cilt 1, İnter Yayınları, İstanbul.
  • Yel, T. ve Erdem, M. (2015). “Muhasebe Meslek Mensuplarının UFRS Hakkındaki Farkındalık Düzeylerinin Tespiti: Bolu İli Örneği”, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2/11.
  • Yıldız, B., Ilgaz, H. ve Seferoğlu, S.S. (2010). “Türkiye'de Bilim ve Teknoloji Politikaları: 1963’den 2013’e Kalkınma Planlarına Genel Bir Bakış”, Akademik Bilişim Konferansı, Muğla Üniversitesi, Muğla, 10-12 Şubat 2010.
  • Ulusan, H., Eren, E. ve Köylü, Ç. (2012). “6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)’nun Muhasebe ve Denetim Uygulamalarına Getirdiği Yenilikler Üzerine Bir Araştırma”, Muhasebe Finansman Dergisi, Temmuz.
There are 39 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Business Administration
Journal Section Articles
Authors

Mahmut Sami Öztürk 0000-0002-7657-3150

Oğuzhan Çarıkçı 0000-0001-8709-9071

Publication Date October 25, 2018
Acceptance Date August 27, 2018
Published in Issue Year 2018

Cite

APA Öztürk, M. S., & Çarıkçı, O. (2018). POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(33), 243-253. https://doi.org/10.30794/pausbed.451486
AMA Öztürk MS, Çarıkçı O. POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. PAUSBED. October 2018;(33):243-253. doi:10.30794/pausbed.451486
Chicago Öztürk, Mahmut Sami, and Oğuzhan Çarıkçı. “POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 33 (October 2018): 243-53. https://doi.org/10.30794/pausbed.451486.
EndNote Öztürk MS, Çarıkçı O (October 1, 2018) POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 33 243–253.
IEEE M. S. Öztürk and O. Çarıkçı, “POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”, PAUSBED, no. 33, pp. 243–253, October 2018, doi: 10.30794/pausbed.451486.
ISNAD Öztürk, Mahmut Sami - Çarıkçı, Oğuzhan. “POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 33 (October 2018), 243-253. https://doi.org/10.30794/pausbed.451486.
JAMA Öztürk MS, Çarıkçı O. POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. PAUSBED. 2018;:243–253.
MLA Öztürk, Mahmut Sami and Oğuzhan Çarıkçı. “POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, no. 33, 2018, pp. 243-5, doi:10.30794/pausbed.451486.
Vancouver Öztürk MS, Çarıkçı O. POLİTİK EKONOMİK UYGULAMALARIN MUHASEBE MESLEĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ. PAUSBED. 2018(33):243-5.