Bu çalışma İspanya’nın Katalonya Bölgesi Girona şehrine bağlı olan ve siyah renkli karakteristik
ürünleri ile tanınan seramik merkezi Quart’ın Siyah Çömlekçilik mirasını anlatan bir araştırmadır. 15
gün süren ve 2 katlı özel fırınlarda yapılan redüksiyonlu siyah pişirim günümüzde Quart’ta sadece
birkaç atölyede sürdürülmekte olup, yaklaşık 300 yıllık siyah pişirim geleneği bu atölyeleri işleten
aileler tarafından kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze taşınmıştır. Ayrıca yaklaşık 90 yıllık bir
tuğla fabrikasının restore edilmesi ile 2010 yılında açılan La Terissa de Quart Müzesi, siyah pişirim
geleneğini canlı tutmayı amaçlarken, çeşitli seramik etkinliklerine ev sahipliği yaparak bu geleneği tanıtmakta ve yeni kuşaklara aktarmaktadır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Makaleler |
Authors | |
Publication Date | June 22, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Issue: 21 |