BibTex RIS Cite

POLİTİK AKTÖR OLARAK 1960’LAR TÜRKİYE GENÇLİĞİ VE TOPLUMSAL PROFİLİ

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 19.03.2016

Abstract

Gençlik tanımı, içinde bulunulan toplumsal yapılara ve zamana göre değişiklik gösterse de gençlik her dönem ve toplumda önemli bir yere sahip olmuştur. AB ve UNESCO gibi uluslararası kurumların üzerinde önemle durduğu gençlik, ülkemiz özelinde de son yıllarda birçok araştırmaya konu olmuştur. Bu çalışmada, 1960-1970 yılları arasında Türkiye’deki üniversiteli genç nüfusun toplumsal profili anlaşılmaya çalışılmıştır. Gençlik hareketlerinin yoğun olduğu bu dönemde bu hareketlere katılan gençliğin toplumsal profilini anlamada önemli çalışmaları olan Özer Ozankaya, Ahmet Taner Kışlalı, Nephan Saran ve Nermin Abadan’ın alan araştırmaları karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Üniversite gençliğinin, Türkiye’nin 1960'ların çalkantılı dönemlerine etkileri ve profillerinin anlaşılmasının amaçlandığı bu çalışmada, dönemin genç nüfusunun kır-kent dağılımı, anne-baba eğitim düzeyleri, ekonomik gelir durumları ve oy verme davranışı gibi değişkenler incelenmiştir. Söz konusu dönemin üniversite öğrenci gençliği üzerine yapılan alan araştırmalarından yararlanılarak, gençliğin o dönemki toplumsal profili anlaşılmaya çalışılmıştır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 19.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İbrahim Yücedağ This is me

Adnan Çetin

Publication Date March 19, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 1

Cite

ISNAD Yücedağ, İbrahim - Çetin, Adnan. “POLİTİK AKTÖR OLARAK 1960’LAR TÜRKİYE GENÇLİĞİ VE TOPLUMSAL PROFİLİ”. Şarkiyat 7/1 (March 2016).

Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.
Derginin tüm içeriğine açık erişim sağlanmaktadır. Yayınlanan makaleler öncelikle İThenticate programında taranmaktadır.
Dergimizde yayınlanan makalelerin sorumluluğu yazara ait olup, tüm telif hakları Şarkiyat İlmi Araştırmalar Dergisi’ne devrolunmuştur.


27787