Hareketli hedef takip sisteminde genelleştirilmiş Hough dönüşümü (GHT) ve normalleştirilmiş çapraz ilinti (NCC) yöntemlerini ardışıl kullanarak eşleşme doğruluğunun arttırılması
Abstract
Bu çalışmada; hedefin daha iyi tahmin edilmesinde, hedefin ve şablon piksellerinin yoğunlukları arasında ilinti puanı hesaplanmıştır. Görünüm değişikliklerini ele almak için yapılan işlemde, hedefin şablonları 12 değişik görünüşten alınmıştır. Resmin merkez noktası ile sınırlayıcı kutunun merkez noktası arasındaki mesafe hesaplanmış ve bir hata sinyali olarak dönüştürülmüştür. Hata sinyalini kullanarak servo motorlar hedefin merkezileştirilmesi için kameranın görüş açısını değiştirmeye yönlendirilmiştir. Böylece hedef, değişen bir geçmişe sahip gerçek zamanlı olarak tanınmış ve izlenmiştir.
Keywords
References
- Referans1 Boris Babenko, M-H Yang, Serge Belongie, “Robust Object Tracking with Online Multiple Instance Learning”, IEEE Transactions On Pattern Analysis and Machine Intelligence, Vol. 33, No. 8, pp. 1619-1632, August 2011.
- Referans2 Yung-Chi Lo, Po-Yen Lee, and Shyi-Chyi Cheng, “Space-Time Template Matching For Human Action Detection Using Volume-Based Generalized Hough Transform”, 18th IEEE International Conference on Image Processing, 2011.
- Referans3 Yonghui Hu, Wei Zhoo, Long Wang, “Vision-Based Target Tracking and Collision Avoidance for Two Autonomous Robotic Fish”, IEEE Transactions On Industrial Electronics, Vol. 56, No. 5, pp. 1401-1410, May 2009.
- Referans4 Jay Hyuk Choi, Wonsuk Lee, Hyochoong Bang, “Helicopter Guidance for Vision-based Tracking and Landing on a Moving Ground Target”, 2011 11th International Conference on Control, Automation and Systems, Oct. 26-29, 2011 in KINTEX, Gyeonggi-do, Korea
- Referans5 Michael D. Breitenstein, “Robust Tracking-by-Detection using a Detector Confidence Particle Filter”, 2009 IEEE 12th International Conference on Computer Vision (ICCV).
- Referans6 Mustafa ÖZDEN and Ediz POLAT, “Mean–Shift ve Kernel Yoğunluk Tahmini Ile Görüntülerde Nesne Takibi”, ASYU-INISTA 2004 Ak.ll. Sistemlerde Yenilikler ve Uygulamalar Sempozyumu, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakultesi.
- Referans7 Alper Yılmaz, “Object Tracking by Asymmetric Kernel Mean Shift with Automatic Scale and Orientation Selection”, IEEE Conference on Computer Vision and Pattern Recognition, June 2007.
- Referans8 Alan J. Lipton, Hironobu Fujiyoski, Raju S. Patil, “Moving Target Classification and Tracking from Real-time Video”, 0-8186-8606-5/98/, IEEE.
Details
Primary Language
English
Subjects
Electrical Engineering
Journal Section
Research Article
Authors
Mustafa Yagimli
OKAN ÜNİVERSİTESİ
Türkiye
Hayriye Korkmaz
MARMARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye
M. Oğuzhan Ün
This is me
Publication Date
February 1, 2018
Submission Date
May 8, 2017
Acceptance Date
February 1, 2018
Published in Issue
Year 2018 Volume: 22 Number: 1