Research Article
BibTex RIS Cite

MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ

Year 2002, Volume: 6 Issue: 1, 115 - 118, 01.04.2002

Abstract

Makarna günlük protein ve karbonhidrat
gereksinimini karşılayan tam anlamıyla saf bir
gıdadır. İçinde sadece irmik ve su bulunur.
Sağhğıınız için gerekli olan bitkisel proteinler,
vitaminler ve enerji kaynağı karbonhidrat içerir.
Ayrıca besin değerini arttırmak amacıyla
zenginleştirİcİ maddeler katılmaktadır. Makarna
kolay ve uzun süre muhafaza edilen yarı hazır bir
gıda maddesidir. İçinde mikrobiyal gelişmeyi
sınıriayacak herhangi bir koruyucu madde
içermeme ktedir. Makarna yapımında hammaddeden
kaynaklanan mikroorganizmalar hamurun
presleurnesi sırasında en düşük düzeye indirilmekte,
bundan sonra ısı ve nem koşullarıyla sınırh bir artışla
mamüle geçmektedir. Kurutma aşamasıyla
nnkroorganizma )arın faaliyeti kontrol altına
alınmaktadır. Hammaddenin başlangıç
konta:-ninasyon düzeyi .. kurutma işlemenin yeterince
yapılmaması, üretimden sonra depolama ve satış
sıras ında nem miktarının yükselmesi makarnalarda
ınikrobiyal gelişimi teşfik ed e bilmektedir.

Year 2002, Volume: 6 Issue: 1, 115 - 118, 01.04.2002

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Engineering
Journal Section Research Articles
Authors

Omca Demirkol This is me

Aysel İçöz This is me

Publication Date April 1, 2002
Submission Date May 12, 2002
Published in Issue Year 2002 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Demirkol, O., & İçöz, A. (2002). MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. Sakarya University Journal of Science, 6(1), 115-118. https://doi.org/10.16984/saufbed.30147
AMA Demirkol O, İçöz A. MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. SAUJS. April 2002;6(1):115-118. doi:10.16984/saufbed.30147
Chicago Demirkol, Omca, and Aysel İçöz. “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”. Sakarya University Journal of Science 6, no. 1 (April 2002): 115-18. https://doi.org/10.16984/saufbed.30147.
EndNote Demirkol O, İçöz A (April 1, 2002) MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. Sakarya University Journal of Science 6 1 115–118.
IEEE O. Demirkol and A. İçöz, “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”, SAUJS, vol. 6, no. 1, pp. 115–118, 2002, doi: 10.16984/saufbed.30147.
ISNAD Demirkol, Omca - İçöz, Aysel. “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”. Sakarya University Journal of Science 6/1 (April 2002), 115-118. https://doi.org/10.16984/saufbed.30147.
JAMA Demirkol O, İçöz A. MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. SAUJS. 2002;6:115–118.
MLA Demirkol, Omca and Aysel İçöz. “MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ”. Sakarya University Journal of Science, vol. 6, no. 1, 2002, pp. 115-8, doi:10.16984/saufbed.30147.
Vancouver Demirkol O, İçöz A. MAKARNANIN BESİN DEĞERi VE MİKROBİYAL KALİTESİ. SAUJS. 2002;6(1):115-8.