The thioredoxin reductase
enzyme is an enzyme that prevents the mechanism of apoptosis from working and
thus triggers the formation of cancer. Therefore, the inhibition of the
thioredoxin reductase enzyme is thought to prevent or inhibit cancer. In this
study, the effects of extracts of plateau honey, pine honey, chestnut honey,
mad or wild honey, pollen, propolis and royal jelly on thioredoxin reductase
enzyme activity were investigated. Enzyme activities were measured at constant
substrate and different inhibitor concentrations to calculate IC50
values. Over five different inhibitor concentrations were used for measuring
the inhibition constant. Total antioxidant activity were investigated in order
to compare the extracts used in the inhibition study. The strongest inhibitory
effect was seen in the pollen methanol extract (IC50 = 2.44μg /mL)
Tiyoredoksin redüktaz enzimi,
apoptoz mekanizmasının çalışmasını önleyen ve böylece kanser oluşumunu
tetikleyen bir enzimdir. Bu nedenle tiyoredoksin redüktaz enziminin
inhibisyonunun kanseri önlediği veya durdurduğu düşünülmektedir. Bu çalışmada, yayla
balının, çam balının, kestane balının, deli veya yabani balının, polenin,
propolisin ve arı sütünün ekstraktlarının tioredoksin redüktaz enzim aktivitesi
üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Enzim aktiviteleri IC50 değerlerini
hesaplamak için sabit substrat ve farklı inhibitör konsantrasyonlarında ölçülmüştür.
İnhibisyon sabitinin ölçümü için beşten fazla farklı inhibitör
konsantrasyonları kullanılmıştır. İnhibisyon çalışmasında kullanılan
ekstraktları karşılaştırmak için toplam antioksidan aktivitesi araştırılmıştır.
En güçlü inhibisyon etkisi polen metanol ekstraktında (IC50 = 2.44
μg/mL) görülmüştür.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Chemical Engineering, Food Engineering |
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | December 1, 2018 |
Submission Date | October 2, 2017 |
Acceptance Date | January 15, 2018 |
Published in Issue | Year 2018 Volume: 22 Issue: 6 |
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.