Süzme yogurt üretimi sırasında elde edilen yan ürün serumdur. Arastırmada, farklı zaman periyotlarında (Kıs ve Yaz Ayları) farklı mandıralarda üretilen süzme yogurtlarına ait serum örneklerinin bazı özellikleri incelenmistir. Kıs aylarında, serum örneklerinin toplam kurumadde içeriklerinin % 5.33–6.15, yag oranının % 0.01–0.09 , protein içeriginin % 0.17–0.44 , laktoz % 4.41–4.89 , mineral madde miktarının % 0.63–1.03 , titrasyon asitliginin ( %L.A.) % 0.74–0.99 ve pH' nın 3.57–3.78 arasında degistigi saptanmıstır.Yaz aylarında, serum örneklerinin toplam kurumadde içeriklerinin % 4.78–6.15, yag oranının % 0.01 – 0.08 , protein içeriginin % 0.18 – 0.25 , laktoz % 4.17–5.38 , mineral madde miktarının % 0.32–0.51 , titrasyon asitliginin ( %L.A.) % 0.77– 1.14 ve pH'nın 3.56–3.72 arasında degistigi belirlenmistir.
Primary Language | English |
---|---|
Journal Section | TEMEL BİLİMLER |
Authors | |
Publication Date | April 9, 2009 |
Published in Issue | Year 2007 Volume: 11 Issue: 1 |
e-ISSN :1308-6529
Linking ISSN (ISSN-L): 1300-7688
All published articles in the journal can be accessed free of charge and are open access under the Creative Commons CC BY-NC (Attribution-NonCommercial) license. All authors and other journal users are deemed to have accepted this situation. Click here to access detailed information about the CC BY-NC license.