İşletmeler mali olayların doğru şekilde muhasebeleştirilmesinde, işletme varlıklarının her türlü zarara karşı korunmasında, işletmelere ilişkin bilgilerin ve yönetime sunulan verilerin güvenirliliğinin sağlanmasında, etkin bir personel yönetiminde, işletme politikalarına, yönetimin kararlarına, yönergelere ve diğer idari düzenlemelere uyulmasının sağlanmasında ve yönetimin bilgi ihtiyacının sağlıklı şekilde karşılanabilmesinde, etkin bir iç kontrol sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışma kapsamında, Antalya ili Manavgat bölgesindeki beş yıldızlı otellerde iç kontrol sisteminin etkinliği incelenmektedir. Yapılan analizler sonucunda eksikliklerin en çok yiyecek içecek bölümünde görüldüğü saptanmıştır. Yiyecek içecek bölümünde etkin bir iç kontrol yapısının uygulanmasıyla, yiyecek içecek üretimi bir standart dahilinde yapılacak ve olası bir maliyet artışının önüne geçilmiş olunacaktır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 16 Sayı: 1 |