Tahıllar dünya nüfusunun önemli bir kısmının temel gıdalarındandır. Epidemiyolojik
çalışmalar tam tahıllar ve ürünlerinin düzenli tüketiminin kalp damar hastalıkları, tip-2 diyabet ve
diğer birçok hastalık riskine karşı koruyucu etkilerinin olduğunu göstermiştir. Darılar zengin
fitokimyasal ve özellikle fenolik bileşiklere sahiptirler. Buna ek olarak, sağlığa faydaları nedeniyle,
darı günümüzde gıda bilimcileri ve beslenme bilimcilerinin ilgisini çekmektedir. Bu çalışmanın
amacı, darı çeşitlerinin kimyasal bileşimi ve insan sağlığına yararlarının değerlendirilmesi amacıyla
bugüne kadar yapılan araştırma ve son gelişmeleri gözden geçirmektir.
Cereals are staple foods for many populations around the world. Epidemiological studies
have demonstrated that regular consumption of whole grain cereals and their products can protect
against the risk of cardiovascular diseases, type-2 diabetes, and a range of other disorders. Millet
grains have an abundance of phytochemicals, particularly phenolic compounds. In addition, because
of their important contribution to potential benefits for health, millet grain is now receiving increasing
interest from food scientists and nutritionists. The aim of this work was to review the recent advances
in research carried out to date for purposes of evaluation of chemical composition and potential health
benefits of millet grains.
Diğer ID | JA92VA26KP |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2014 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 2014 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2014 Cilt: 9 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.