Microwave related drying (MW-hot air; MW-vacuum; MW-freeze; MW-osmotic)
combination drying is a rapid dehydration technique that can be applied to specific foods, particularly
to fruits and vegetables. Increasing concerns about product quality and production costs have
motivated the researches to investigate and the industry to adopt combination drying technologies.
The advantages of MW-related combination drying include shorter drying time, improved product
quality, and flexibility in producing a wide variety of dried products. This paper, presents a
comprehensive review of recent progresses in MW-related combined drying research and
recommendations for future research to bridge the gap between laboratory research and industrial
applications.
Microwave hot air vacuum drying freeze drying osmotic drying
Mikrodalga destekli kurutma (MD-sıcak hava; MD-vakum; MD-dondurarak; MD-ozmotik) özellikle meyve ve sebzeler gibi belirli gıdalara uygulanabilen hızlı kurutma sistemleridir. Ürün kalitesi ve ürün miktarı üzerinde artan eğilimler araştırmacıları bu kombinasyon kurutma teknolojilerini kullanarak araştırma yapmaya motive etmiştir. Mikrodalga destekli kurutma sistemlerinin avantajları, daha kısa kuruma süresi, gelişen ürün kalitesi ve geniş çeşitliliğe sahip kurutulan ürünlerin üretimindeki esneklik olarak sıralanabilir. Bu derlemede, mikrodalga destekli kurutma sistemlerinin son gelişmeleri geniş kapsamlı olarak sunulacak ve bu çalışma, laboratuar çalışmaları ve endüstri uygulamaları arasında bir köprü oluşturarak gelecek çalışmalara öncü olacaktır.
Mikrodalga sıcak hava vakum kurutma dondurarak kurutma ozmotik kurutma
Diğer ID | JA89PF84PT |
---|---|
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Gönderilme Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 7 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.