Research Article
BibTex RIS Cite

The Determination of Some Agronomical Characters Common Vetch (Vicia Sativa L.) Lines Selected From Nature

Year 2004, Volume: 18 Issue: 34, 118 - 121, 25.12.2004

Abstract

Some of the agronomical characters of nine common vetch (Vicia sativa L.) lines and three varieties (Controls) were in-vestigated at the experimental field of the Agricultural Faculty, Selcuk University Campus area. Plant height (22.5-36.3 cm), number of pods per plant (4.5/7.9), number of seeds per pod (4.4-5.1), biological yield (1438-2125 kg ha-1), seed yield (384-709 kg ha-1) and thousand seed weight (50.3-65.8 g) were determined

Doğadan Seçilen Adi Fiğ (Vicia Sativa L.) Hatlarında Bazı Tarımsal Karakterlerin Belirlenmesi

Year 2004, Volume: 18 Issue: 34, 118 - 121, 25.12.2004

Abstract

Bu araştırma doğadan seçilen adi fiğ (Vicia sativa L.) hatlarında bazı tanımsal karakterlerin belirlenmesi amacı ile Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme tarlasında yürütülmüştür. Araştırma materyali olarak 9 fiğ hattı ve kontrol olarak da 3 fiğ çeşidi kullanılmıştır. Araştırmada; bitki boyu, bakla sayısı, baklada tohum sayısı, biyolojik verim, tohum verimi ve bin to-hum ağırlığı üzerinde durulmuştur. Ortalamalara göre bitki boyu 22.5-36.3 cm, bakla sayısı 4.5-7.9 adet/bitki, baklada tohum sayısı 4.4-5.1 adet/bakla, biyolojik verim 143.8-212.5 kg/da, tohum verimi 38.4-70.9 kg/da ve bin tohum ağırlığı 50.3-65.8 g arasında değişmektedir.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Agronomy
Journal Section Research Article
Authors

Ahmet Tamkoç This is me

Mehmet Ali Avcı This is me

Publication Date December 25, 2004
Submission Date January 1, 2004
Published in Issue Year 2004 Volume: 18 Issue: 34

Cite

EndNote Tamkoç A, Avcı MA (December 1, 2004) The Determination of Some Agronomical Characters Common Vetch (Vicia Sativa L.) Lines Selected From Nature. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 18 34 118–121.

Selcuk Agricultural and Food Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).