The mycotoxin ochratoxin A is potent nephrotoxin and a possible human carcinogen. It was occured in a variety of plant products, including wine, grape juice and raisin. Several surveys shown that the range of ochratoxin A contents detected in wine produced in Europe varied between 0.01 and 3.4 µgl-1. Concentration of the toxin increased in the order white
Mikotoksin olan okratoksin A etkili bir nefrotoksin ve olası bir insan karsinojenidir. Çeşitli bitkisel ürünlerde görülür. Bu ürünler içersinde şarap, şıra ve kuru üzüm de yer alır. Çeşitli surveyler Avrupa’da üretilen şaraplarda belirlenen okratoksin A sınırlarının 0.01 ile 3.4 µgl-1 arasında değiştiğini göstermektedir. Toksinin konsantrasyonu şaraplarda be-yaz
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Horticultural Production |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | August 25, 2006 |
Submission Date | January 1, 2006 |
Published in Issue | Year 2006 Volume: 20 Issue: 39 |
Selcuk Agricultural and Food Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).