Review
BibTex RIS Cite

CRISPR/Cas9 Applications in Livestock

Year 2018, Volume: 32 Issue: 3, 559 - 566, 28.12.2018

Abstract

After its in vivo reconstruction, the clustered regularly interspaced short palindromic repeats (CRISPR) and the CRISPR associated endonucleases (Cas) system thought for as a genome editing tool. Genome editing in livestock can be thought as an alternate and faster way to classical breeding methods to development of quality and efficiency traits as meat, milk, egg, wool, mohair and leather yields. This review, includes the researches about the usage of the technique in the livestock, have seen important to introduce the technique and as a basis to its usage for animal breeding.

Çiftlik Hayvanlarında CRISPR/Cas9 Uygulamaları

Year 2018, Volume: 32 Issue: 3, 559 - 566, 28.12.2018

Abstract

Kümelenmiş düzenli aralıklı kısa palindromik tekrarlar ve bunlar ile ilişkili endonükleaz (CRISPR/Cas) sisteminin 2012 yılında in vitro yeniden yapılandırılmasının ardından genom düzenleme aracı olarak kullanılabileceği düşünülmüştür. Çiftlik hayvanlarında genom düzenleme et, süt, yumurta, yapağı, tiftik, deri gibi verim özelliklerinin geliştirilmesi ve kalitesinin artırılmasında uzun bir süreç isteyen klasik ıslah yöntemlerine bir alternatif olarak düşünülebilir. Kısa vadede verim ve kalite yönünden ilerleme sağlama potansiyeli olan bu tekniğin çiftlik hayvanlarında uygulandığı çalışmaların derlendiği bu yayın, tekniğin tanınması ve hayvancılıkta kullanımına ilişkin bir altyapı oluşturması amacıyla gerekli görülmüştür.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language English
Subjects Agricultural Engineering (Other)
Journal Section Review Articles
Authors

Özge Şebnem Çıldır This is me

Özge Özmen This is me

Publication Date December 28, 2018
Submission Date March 29, 2017
Published in Issue Year 2018 Volume: 32 Issue: 3

Cite

EndNote Çıldır ÖŞ, Özmen Ö (December 1, 2018) CRISPR/Cas9 Applications in Livestock. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 32 3 559–566.

Selcuk Agricultural and Food Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).