Organik ve konvansiyonel sistemlerde yetiştirilen Camarosa çilek çeşidinin meyve ağırlığı, meyve eni, meyve kalınlığı, meyve uzunluğu, meyve en/boy oranı, toplam kuru madde, titre edilebilir asitlilik ve antioksidan kapasiteleri gibi bazı fizikokimyasal özellikleri kıyaslanmıştır. Organik yetiştirme sistemi istatistiksel olarak toplam kuru madde ve toplam kuru madde/titre edilebilir asitlilik değerlerinin artışı bakımından daha etkili bulunmuştur. Organik olarak yetiştirilen çilekler konvansiyonel olarak yetiştirilenlere göre daha koyu renkli olmuşlardır. Ek olarak, organik olarak yetiştirilen Camarosa çilek çeşidinin meyvelerinin toplam antioksidan aktivitesi konvansiyonel olarak yetiştirilenleden daha yüksek değerlerde bulunmuştur.
The nutritional quality of strawberry fruits of the Camarosa cultivar cultivated in organic and conventional cropping systems was compared based on physico-chemical characterization of the fruits by analyses of fruit weight, fruit width, fruit thickness, fruit length, fruit width/fruit length, total soluble solids (TSS), titratable acidity (AT), TSS/AT and antioxidant capacities. The organic cropping system was statistically more effective in increasing contents of TSS and TSS/TA in the conventional growing system. The organic berries were darker red than conventional berries. In addition to, organically cultivated Camarosa strawberry fruit had more total antioxidant activity than conventionally grown one.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Horticultural Production |
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | September 25, 2011 |
Submission Date | January 1, 2011 |
Published in Issue | Year 2011 Volume: 25 Issue: 3 |
Selcuk Agricultural and Food Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).