Bu araştırmanın amacı slow food konusunda yazılan lisansüstü tezlerin bibliyometrik analiz yöntemi ile incelemektir. Çalışmada analiz edilen veriler yök tez merkezi veri tabanından elde edilmiştir. Lisansüstü tezler incelenerek toplamda 70 tez çalışması olduğu belirlenmiştir. Slow food konusunda yazılan tezler incelendiğinde, konunun en çok Turizm, ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları ana bilim dallarında çalışıldığı gözlemlenmiştir. Bu araştırmanın slow food konusu üzerine yazılan lisansüstü tezlerin zaman içindeki gelişimini geçmişten bugüne inceleyerek, bu alanda gelecek çalışmalara rehber olması açısından önem arz ettiği düşünülmekte olup slow food konusunda çalışacak akademisyenlere katkı sunması hedeflenmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Gastronomy |
Journal Section | Research Articles |
Authors | |
Publication Date | June 30, 2024 |
Submission Date | May 16, 2024 |
Acceptance Date | June 28, 2024 |
Published in Issue | Year 2024 |
Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License