Araştırma Makalesi

SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Cilt: 1 Sayı: 1 30 Haziran 2019
PDF İndir
EN TR

SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Öz

Çalışma Sinop Üniversitesi Spor Fakültesinde okuyan öğrencilerin rekreatif faaliyetlere karşı ilgilerini ve mutluluk düzeylerini ölçmeyi amaçlamaktadır. Bu anket Sinop üniversitesindeki Spor Fakültesindeki 135 öğrenciden 35’i ile yapılmıştır. Yapılan araştırma sonuçlarına göre spor yapan bireylerin çoğunluğu yaptıkları spordan verim aldıklarını belirtmişlerdir. Sinop Üniversitesi Spor Fakültesi öğrencileri baz alınarak spor yapan kişilerin mutluluk düzeylerinin ve sosyal hayatlarında motivasyonlarının yüksek olduğu görülmüştür. Kişilerin spora olan eğilimleri küçük yaştan itibaren süregeldiği ortaya konmuştur. Kişiler yer yer monotonluktan kurtulmak yer yerse hayatlarını düzene sokmak ve dış görünüşlerini değiştirmek adına spor yapıyorlardır.  Ancak Sinop Üniversitesi Spor Fakültesi bölümü öğrencileri üniversitenin sportif faaliyet yetersizliğinden dolayı bu etkinliklerini sürdürememektedirler. Yapılan araştırmada öğrencilerin bölümlerinin açılışlarının yakın tarihli olduğunu belirterek eksikliklerinin fazla olduğunu belirtmişlerdir. Belirtilen sebepler sadece üniversiteyle sınırlı kalmamakla birlikte Sinop ilinin yetersizliğini kapsamaktadır. Sinop ili ve Sinop Üniversitesi yetersizlikleri göz önünde bulundurarak yatırım ve çeşitlilik için çalışmalarını artırmalıdır. 

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Andrews, F. M., Withey, S. B. (1976). Social indicators of well-being. New York: Plenum Press.
  2. Axelsen, M. (2009). The power of leisure: I was an anoexic; I’m now a healthy triathlet. Lesiure Sciences, 31: 330–346.
  3. Bailey A., Fernando, K. (2012) Routine and project-based leisure, happiness, and meaning in life. Journal Of Leisure Reserac, 44(2), 139-154.
  4. Ceyhun, S. (2008). Spor Tesislerinin Rekreatif Açıdan Kullanımı. Kastamonu Eğitim Dergisi, 16 (1): 325-332.
  5. Gül, T. (2014). Rekreasyon Olgusuna Genel Yaklaşım. A. Yaylı (Editör), Rekreasyona Giriş. Ankara: Detay Yayıncılık, s. 1-67.
  6. Hinch, T. D., Higham, J. E. S. (2001). Sport Tourism: a Framework for Research. International Journal o f Tourism Research, 3 (2001): 45-58.
  7. Karaküçük, S. (2008). Rekreasyon Boş Zamanları Değerlendirme. Ankara: Gazi Kitabevi.
  8. Karaküçük, S. (2014). Rekreasyon Boş Zamanları Değerlendirme. (6.Baskı). Ankara: Gazi Kitabevi.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

Spor Hekimliği

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

30 Haziran 2019

Gönderilme Tarihi

8 Mayıs 2019

Kabul Tarihi

14 Haziran 2019

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2019 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Karaçar, E. (2019). SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi, 1(1), 58-70. https://izlik.org/JA64SC37JN
AMA
1.Karaçar E. SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi. 2019;1(1):58-70. https://izlik.org/JA64SC37JN
Chicago
Karaçar, Ercan. 2019. “SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ”. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi 1 (1): 58-70. https://izlik.org/JA64SC37JN.
EndNote
Karaçar E (01 Haziran 2019) SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi 1 1 58–70.
IEEE
[1]E. Karaçar, “SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ”, Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi, c. 1, sy 1, ss. 58–70, Haz. 2019, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64SC37JN
ISNAD
Karaçar, Ercan. “SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ”. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi 1/1 (01 Haziran 2019): 58-70. https://izlik.org/JA64SC37JN.
JAMA
1.Karaçar E. SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi. 2019;1:58–70.
MLA
Karaçar, Ercan. “SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ”. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi, c. 1, sy 1, Haziran 2019, ss. 58-70, https://izlik.org/JA64SC37JN.
Vancouver
1.Ercan Karaçar. SPOR FAKÜLTESİNDE OKUYAN ÖĞRENCİLERİN REKREAKTİF FAALİYETLERE KARŞI İLGİ VE MUTLULUK DÜZEYLERİ: SİNOP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Spor ve Rekreasyon Araştırmaları Dergisi [Internet]. 01 Haziran 2019;1(1):58-70. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64SC37JN

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.