Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları)

Volume: 17 Number: 2 September 1, 2010
  • Sevinç Gök Gürhan
EN TR

Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları)

Abstract

 

2007 yılında Manisa Gülgün Hatun Hamamı’nda, Yard. Doç. Dr. Yekta Demiralp danışmanlığında gerçekleştirilen temizlik çalışmaları esnasında, hamamın halvet kubbeleri ile su deposu tonozunun arasında kalan boşlukta seramikler bulunmuştur. Dolgu malzemesi olarak kullanıldığı anlaşılan, büyük çoğunluğu sırsız, bir bölümü ise sırlı seramiklerden oluşan 150’si tam ve tama yakın yaklaşık 200 parça seramik ortaya çıkarılmıştır. Bu büyük seramik grubu içerisinde sgraffito ve tek renk sırlı kaplarda (kase/çanak) bulunmaktadır. Özellikle bugüne kadar örneğini görmediğimiz balık ve tavşan figürlerinin birlikte yer aldığı sgraffito teknikli bir tabak oldukça ilgi çekicidir. Ayrıca, yeşil ve firuze tek renk sırlı örnekler Beylikler Dönemi seramikleri için önemli veriler sunmaktadır.

Keywords

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Sevinç Gök Gürhan This is me

Publication Date

September 1, 2010

Submission Date

January 27, 2016

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2008 Volume: 17 Number: 2

APA
Gök Gürhan, S. (2010). Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları). Sanat Tarihi Dergisi, 17(2), 59-83. https://izlik.org/JA77KN39YX
AMA
1.Gök Gürhan S. Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları). STD. 2010;17(2):59-83. https://izlik.org/JA77KN39YX
Chicago
Gök Gürhan, Sevinç. 2010. “Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli Ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları)”. Sanat Tarihi Dergisi 17 (2): 59-83. https://izlik.org/JA77KN39YX.
EndNote
Gök Gürhan S (September 1, 2010) Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları). Sanat Tarihi Dergisi 17 2 59–83.
IEEE
[1]S. Gök Gürhan, “Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları)”, STD, vol. 17, no. 2, pp. 59–83, Sept. 2010, [Online]. Available: https://izlik.org/JA77KN39YX
ISNAD
Gök Gürhan, Sevinç. “Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli Ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları)”. Sanat Tarihi Dergisi 17/2 (September 1, 2010): 59-83. https://izlik.org/JA77KN39YX.
JAMA
1.Gök Gürhan S. Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları). STD. 2010;17:59–83.
MLA
Gök Gürhan, Sevinç. “Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli Ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları)”. Sanat Tarihi Dergisi, vol. 17, no. 2, Sept. 2010, pp. 59-83, https://izlik.org/JA77KN39YX.
Vancouver
1.Sevinç Gök Gürhan. Beylikler Dönemine Ait Sgraffito Teknikli ve Tek Renk Sırlı Kaplar (Manisa Gülgün Hatun Hamamı Buluntuları). STD [Internet]. 2010 Sep. 1;17(2):59-83. Available from: https://izlik.org/JA77KN39YX