BibTex RIS Cite

Mişerler, Başkurtlar ve Dilleri

Year 2006, Issue: 19, 73 - 86, 01.12.2006

Abstract

M. Z. Zekiyev, Tatar Halkı Tiliniñ Barlıkka Kilüwi (Tatar Halkı Dilinin Ortaya Çıkışı) adlıeserinde Mişerler ve Başkurtların ayrı birer halk olarak ortaya çıkmalarından ve buna bağlıolarak Kazan Tatarcasından farklı birer ağızla konuşmaya başlamalarından da bahseder. Aktarımınıyaptığımız bu bölümlerde, Mişer ve Başkurt etnonimleri üzerinde durulmakta; MişerTatarlarının ve Başkurtların tarihî geçmişleri ve dil özellikleri göz önünde bulundurularakonların birer Türk topluluğu olduğu vurgulanmaktadır.

Mishers, Bashkirs And Their Languages

Year 2006, Issue: 19, 73 - 86, 01.12.2006

Abstract

In his work Tatar Halkı Tĭlĭnĭñ Barlıkka Kĭlüwĭ (origination of the language of Tatar People), M. Z. Zekiyev, also discusses the fact that Mishers and Bashkirs emerged as separate peoples and consequently they began to speak with a different dialect from Kazan Tatar. In these quoted parts Misher and Bashkir ethnonyms are focused on; considering historical past and language characteristics of Misher Tatars and Bashkirs, it is stressed that they are Turkic communities.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA32BJ44ZV
Journal Section Articles
Authors

M.z. Zekiyev This is me

Publication Date December 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Issue: 19

Cite

APA Zekiyev, M. (2006). Mişerler, Başkurtlar ve Dilleri. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(19), 73-86.

Selçuk University Journal of Studies in Turcology is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).