BibTex RIS Kaynak Göster

Ermeni Meselesinin Ortaya Çıkışı ve Mahiyeti

Yıl 2003, Sayı: 14, 143 - 163, 01.12.2003

Öz

Osmanlı Devleti’ni parçalama projeleri çerçevesinde sunî olarak ortayaçıkarılan Ermeni Meselesi Şark Meselesi’nin unsurlarından bir tanesidir. Bu sunîmeselenin ortaya çıkmasında ve Ermeni teröründe Ermeni Komiteleri kadar İngiltere,Rusya, Fransa ve Amerika gibi devletler birinci derecede rol oynamışlardır. DolayısıylaErmeni teröründen sorumludurlar. Ermeni Meselesi’nin ortaya çıkmasında ErmeniKilisesi ve okulları da rol almışlardır.Yukarda sayılan unsurlar tarafından isyana hazır hale getirilen Ermeniler,devamlı silâhlanarak Devletimizin ve milletimizin zor anlarında harekete geçmişlerdir.Bir önceki isyan bir sonrakinin şartlarını hazırlamıştır. Bu isyanlarda, masum TürklerErmeni komitecileri tarafından katledildiği halde dünya kamuoyuna olaylar tersyüzedilerek aktarılmış ve böylece hem devletimiz, hem milletimiz mahkum edilmeye çalışılmıştır.

THE OCCURRENCE AND THE CHARACTER OF THE ARMENIAN QUESTION

Yıl 2003, Sayı: 14, 143 - 163, 01.12.2003

Öz

Armenian Question, which was created artificially in the frame of projects aiming the disintegration of Ottoman State, is one of the elements of “Eastern Question”. In the occurrence of this artificial question and the Armenian terror, states like England, Russia, France and America have played a leading role as much as Armenia. Therefore they are responsible for the Armenian terror. Armenian Church and Armenian schools also have had part in the occurrence of the Armenian Question. transferred to the world public opinion by completely misrepresented so both our state and our nation have been tried to be convicted

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA32JU86NT
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Ramazan Tosun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Sayı: 14

Kaynak Göster

APA Tosun, R. (2003). Ermeni Meselesinin Ortaya Çıkışı ve Mahiyeti. Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi(14), 143-163.

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.