BibTex RIS Cite

DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ

Year 2018, Issue: 28, 71 - 80, 01.09.2018

Abstract

Bu makalede en temelde dil üzerine bir düşünme denenmiştir. Dilin evrimsel ve tarihsel gelişimine, oluşumuna dair farklı görüşler incelenmiştir. Bu görüşler üzerinden, konuşmanın ve bir söz söylemenin -herhangi bir şey söylemekten farklı olarak- felsefi anlamı düşünülmüştür. Dil ve düşünme arasındaki ilişkinin ne kadar derine gittiği ya da gitmediği araştırılmıştır. Heidegger‘in dile, konuşmaya ve söze ilişkin görüşleri sunularak günlük konuşmanın sıradanlığı ve dilin şiirselliğinin özsel önemi arasındaki karşıtlık bir nebze de olsa giderilmeye çalışılmıştır

A SHORT ANALYSIS OF DIFFERENT VIEWS ABOUT LANGUAGE’S STRUCTURE AND PROGRESS: AN ATTEMPT OF THINKING OFF SAYING, SPEECH AND WORD.

Year 2018, Issue: 28, 71 - 80, 01.09.2018

Abstract

In this article, basically a thinking on language has been tried. Different views on historical and evolutionary progress of language have been examined. Through these views, the philosophical meaning of saying a word -different than verbally articulating something- and speech has been thought. It has been investigated how deep the relation between language and thinking goes or not . By presenting Heidegger‘s opinions on language, speech and word, the contrast between commonness of common speech and essential importance of language‘s poetic saying has been tried to dissolve

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Engin Yurt This is me

Publication Date September 1, 2018
Published in Issue Year 2018 Issue: 28

Cite

APA Yurt, E. (2018). DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ. Tabula Rasa: Felsefe Ve Teoloji(28), 71-80.
AMA Yurt E. DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ. Tabula Rasa: Felsefe ve Teoloji. September 2018;(28):71-80.
Chicago Yurt, Engin. “DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ”. Tabula Rasa: Felsefe Ve Teoloji, no. 28 (September 2018): 71-80.
EndNote Yurt E (September 1, 2018) DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ. Tabula Rasa: Felsefe ve Teoloji 28 71–80.
IEEE E. Yurt, “DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ”, Tabula Rasa: Felsefe ve Teoloji, no. 28, pp. 71–80, September 2018.
ISNAD Yurt, Engin. “DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ”. Tabula Rasa: Felsefe ve Teoloji 28 (September 2018), 71-80.
JAMA Yurt E. DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ. Tabula Rasa: Felsefe ve Teoloji. 2018;:71–80.
MLA Yurt, Engin. “DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ”. Tabula Rasa: Felsefe Ve Teoloji, no. 28, 2018, pp. 71-80.
Vancouver Yurt E. DİLİN YAPISI VE GELİŞİMİNE DAİR FARKLI GÖRÜŞLERİN KISA BİR ANALİZİ: SÖYLEME, KONUŞMA VE SÖZ ÜZERİNE BİR DÜŞÜNME DENEMESİ. Tabula Rasa: Felsefe ve Teoloji. 2018(28):71-80.