BibTex RIS Cite

Osmanlılar Dönemi'nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim'in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri

Year 2004, Issue: 4, 595 - 628, 01.09.2004
https://izlik.org/JA75UL47CE

Abstract

-

A General View of Ottoman Historiography of Science and Ahmed Rasim's Terakkiyyât-i 'ilmiyye ve medeniyye

Year 2004, Issue: 4, 595 - 628, 01.09.2004
https://izlik.org/JA75UL47CE

Abstract

Historiography of science cannot be written correctly without mentioning the studies which constructed the main lines of Ottoman history of science. One of such studies is the pamphlet Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye of Ahmed Rasim. With all its shortcomings, this pamphlet is worth to be introduced as a short history of Turkish science. This paper aims to give a general understanding of the historiography of science during the Ottoman era via introducing the Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniye of Ahmed Rasim, one of the Turkish intellectuals and publishers of the late Ottoman Empire.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA96FV44CM
Authors

Remzi Demir This is me

İnan Kalaycıo⁄ulları This is me

Submission Date September 1, 2004
Publication Date September 1, 2004
IZ https://izlik.org/JA75UL47CE
Published in Issue Year 2004 Issue: 4

Cite

APA Demir, R., & Kalaycıo⁄ulları, İ. (2004). Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri. Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, 4, 595-628. https://izlik.org/JA75UL47CE
AMA 1.Demir R, Kalaycıo⁄ulları İ. Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri. TALID. 2004;(4):595-628. https://izlik.org/JA75UL47CE
Chicago Demir, Remzi, and İnan Kalaycıo⁄ulları. 2004. “Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış Ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye Ve Medeniyye? Adlı Eseri”. Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, nos. 4: 595-628. https://izlik.org/JA75UL47CE.
EndNote Demir R, Kalaycıo⁄ulları İ (September 1, 2004) Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri. Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi 4 595–628.
IEEE [1]R. Demir and İ. Kalaycıo⁄ulları, “Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri”, TALID, no. 4, pp. 595–628, Sept. 2004, [Online]. Available: https://izlik.org/JA75UL47CE
ISNAD Demir, Remzi - Kalaycıo⁄ulları, İnan. “Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış Ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye Ve Medeniyye? Adlı Eseri”. Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi. 4 (September 1, 2004): 595-628. https://izlik.org/JA75UL47CE.
JAMA 1.Demir R, Kalaycıo⁄ulları İ. Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri. TALID. 2004;:595–628.
MLA Demir, Remzi, and İnan Kalaycıo⁄ulları. “Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış Ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye Ve Medeniyye? Adlı Eseri”. Türkiye Araştırmaları Literatür Dergisi, no. 4, Sept. 2004, pp. 595-28, https://izlik.org/JA75UL47CE.
Vancouver 1.Remzi Demir, İnan Kalaycıo⁄ulları. Osmanlılar Dönemi’nde Bilim Tarihi Yazıcılığına Genel Bir Bakış ve Ahmed Râsim’in ?Terakkiyyât-ı ?İlmiyye ve Medeniyye? Adlı Eseri. TALID [Internet]. 2004 Sep. 1;(4):595-628. Available from: https://izlik.org/JA75UL47CE