Research Article
BibTex RIS Cite

The Isolates are Known to Have High Ability to Produce Lactic Acid in Corn Silage In-Vitro Gas Production Values and Their Effects on Feed Quality Properties

Year 2016, Volume: 25 Issue: ÖZEL SAYI-2, 285 - 288, 31.12.2016

Abstract



Fermented products are food
preservation method that was used for various purposes for mankind since many
years. Silage production is a green forage preservation method for livestock
feeding. The lactic acid bacteria (LAB) that epiphytically founds on the forage
plants can break down water-soluble carbohydrates in anaerobic conditions into
organic acids mainly lactic acid. As a result of breakdown, silage pH comes
down preventing green and wet forage from spoilage. Usage of microbial
inoculants that affects the quality of fermentation, silage quality and
digestibility of forage quality is becoming increasingly widespread. In this
study, high lactic acid producer LAB isolates were investigated in terms of
their effects on the in-vitro gas production, organic matter
digestibility, and metabolic energy value and feed quality of inoculated corn
silage.

References

  • Avcı M. ve Ayaşan T., 2007.Yem bitkileri ile silaj hazırlanması. Öztürk A. (Editor). Pratik Sığırcılık. Ankara: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yaygın Çiftçi Eğitim Projesi, 2007: 205-222.
  • Filya İ., 2000. Bazı silaj katkı maddelerinin ruminantların performansları üzerindeki etkileri. Hayvansal Üretim; 41: 76-83.
  • Karakozak E. ve Ayaşan T., 2010. Değişik yem bitkileri ve karışımlarından hazırlanan silajlarda inokulant kullanımının fleig puanı ve ham besin maddeleri üzerine etkileri. Kafkas Univ Vet Fak Derg 2010; 16(6): 987-994.
  • Mansoori H.Y. and Fakhraei J., 2008. The study of possibility corn silage quality improvement and ensiling period reduction by using microbial additives. J Anim Vet Adv; 7(3): 263-267.
  • Muck R.E. and Kung L.Jr., 1997. Effents of silage additives ensiling: in silage:field to feedbunk. NRAES-99. NRAES, Ithaca, Ny, USA, pp. 187-199.
  • Orskov E.R. and McDonald I., 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. J. Agric. Sci. Camb., 92: 499-503
  • Ozduven M.L., Onal Z.K. and Koc F., 2010. The effects of bacterial inoculants and/or enzymes on the fermentation, aerobic stability and in vitro dry and organic matter digestibility characteristics of triticale silages. Kafkas Univ Vet Fak Derg; 16(5): 751-756.
  • Van Soest P.J., Robertson J.B. and Lewis B.A., 1991. Methods for dieatary fiber, netural detergent fiber and nınstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy Sci. 74: 3583-3597.
  • Van Soest P.J., 1994. Nutritional Echology of the Ruminant (2nd Ed.). Cornell University Press., Ithaca, N.Y., p7-21.

Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri

Year 2016, Volume: 25 Issue: ÖZEL SAYI-2, 285 - 288, 31.12.2016

Abstract



Fermente
edilmiş ürünler insanoğlunun uzun yıllardan beri çeşitli amaçlarla yararlandığı
bir gıda koruma yöntemidir. Silaj yapımı, yine uzun yıllardan bu yana hayvansal
üretimde yararlanılan bir yeşil yem saklama metodudur. Bitkisel materyal
üzerinde doğal (epiphytic) olarak bulunan laktik asit bakterileri (LAB) suda
çözünebilen karbonhidratları anaerob şartlarda başta laktik asit olmak üzere
birçok organik aside parçalarlar. Bunun bir sonucu olarak silajın pH seviyesi
düşer ve silo içindeki yeşil ve suca zengin materyal korunmuş olur. Son
yıllarda giderek yaygınlaşan mikrobiyel inokulant kullanımı, silaj fermentasyon
kalitesini, silaj yemi kalitesini ve sindirilebilirliği de etkilediği
bilinmektedir. Yapılan bu araştırmada laktik asit üretme yeteneklerinin yüksek
olduğu bilinen izolatların mısır silajı yeminin in-vitro gaz üretim değerleri, diğer bir ifade ile yemin organik
madde sindirilebilirliği, metabolik enerji değerleri ve yem kalitesi
özelliklerine etkileri araştırılmıştır.

References

  • Avcı M. ve Ayaşan T., 2007.Yem bitkileri ile silaj hazırlanması. Öztürk A. (Editor). Pratik Sığırcılık. Ankara: Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yaygın Çiftçi Eğitim Projesi, 2007: 205-222.
  • Filya İ., 2000. Bazı silaj katkı maddelerinin ruminantların performansları üzerindeki etkileri. Hayvansal Üretim; 41: 76-83.
  • Karakozak E. ve Ayaşan T., 2010. Değişik yem bitkileri ve karışımlarından hazırlanan silajlarda inokulant kullanımının fleig puanı ve ham besin maddeleri üzerine etkileri. Kafkas Univ Vet Fak Derg 2010; 16(6): 987-994.
  • Mansoori H.Y. and Fakhraei J., 2008. The study of possibility corn silage quality improvement and ensiling period reduction by using microbial additives. J Anim Vet Adv; 7(3): 263-267.
  • Muck R.E. and Kung L.Jr., 1997. Effents of silage additives ensiling: in silage:field to feedbunk. NRAES-99. NRAES, Ithaca, Ny, USA, pp. 187-199.
  • Orskov E.R. and McDonald I., 1979. The estimation of protein degradability in the rumen from incubation measurements weighted according to rate of passage. J. Agric. Sci. Camb., 92: 499-503
  • Ozduven M.L., Onal Z.K. and Koc F., 2010. The effects of bacterial inoculants and/or enzymes on the fermentation, aerobic stability and in vitro dry and organic matter digestibility characteristics of triticale silages. Kafkas Univ Vet Fak Derg; 16(5): 751-756.
  • Van Soest P.J., Robertson J.B. and Lewis B.A., 1991. Methods for dieatary fiber, netural detergent fiber and nınstarch polysaccharides in relation to animal nutrition. J. Dairy Sci. 74: 3583-3597.
  • Van Soest P.J., 1994. Nutritional Echology of the Ruminant (2nd Ed.). Cornell University Press., Ithaca, N.Y., p7-21.
There are 9 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Mustafa Kızılşimşek

Negar Ebrahim Pour Mokhtari This is me

Adem Erol This is me

Çehre Öztürk This is me

Latife Gürkan This is me

Publication Date December 31, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 25 Issue: ÖZEL SAYI-2

Cite

APA Kızılşimşek, M., Mokhtari, N. E. P., Erol, A., Öztürk, Ç., et al. (2016). Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, 25(ÖZEL SAYI-2), 285-288. https://doi.org/10.21566/tarbitderg.282849
AMA Kızılşimşek M, Mokhtari NEP, Erol A, Öztürk Ç, Gürkan L. Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. December 2016;25(ÖZEL SAYI-2):285-288. doi:10.21566/tarbitderg.282849
Chicago Kızılşimşek, Mustafa, Negar Ebrahim Pour Mokhtari, Adem Erol, Çehre Öztürk, and Latife Gürkan. “Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri Ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 25, no. ÖZEL SAYI-2 (December 2016): 285-88. https://doi.org/10.21566/tarbitderg.282849.
EndNote Kızılşimşek M, Mokhtari NEP, Erol A, Öztürk Ç, Gürkan L (December 1, 2016) Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 25 ÖZEL SAYI-2 285–288.
IEEE M. Kızılşimşek, N. E. P. Mokhtari, A. Erol, Ç. Öztürk, and L. Gürkan, “Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri”, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 25, no. ÖZEL SAYI-2, pp. 285–288, 2016, doi: 10.21566/tarbitderg.282849.
ISNAD Kızılşimşek, Mustafa et al. “Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri Ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi 25/ÖZEL SAYI-2 (December 2016), 285-288. https://doi.org/10.21566/tarbitderg.282849.
JAMA Kızılşimşek M, Mokhtari NEP, Erol A, Öztürk Ç, Gürkan L. Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2016;25:285–288.
MLA Kızılşimşek, Mustafa et al. “Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri Ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri”. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi, vol. 25, no. ÖZEL SAYI-2, 2016, pp. 285-8, doi:10.21566/tarbitderg.282849.
Vancouver Kızılşimşek M, Mokhtari NEP, Erol A, Öztürk Ç, Gürkan L. Laktik Asit Üretme Yeteneklerinin Yüksek Olduğu Bilinen İzolatların Mısır Silajının In Vitro Gaz Üretim Değerleri ve Yem Kalitesi Özelliklerine Etkileri. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Dergisi. 2016;25(ÖZEL SAYI-2):285-8.