Research Article
BibTex RIS Cite

THE EFFECT OF NEEDLING INTENSITYAND REINFORCEMENT MATERIAL ON THE BREAKING AND TEAR STRENGTH OF NEEDLEPUNCHED FILTER CLOTH

Year 2009, Volume: 16 Issue: 76, 11 - 16, 01.09.2009

Abstract

Filtration is a common process in industrial applications. More attention is paid to textile based filters because of their structures. Especially nonwoven fabrics frequently preferred in dry air filtration applications. Structures of nonwovens allow depth filtration besides surface filtration and make them advantageous in air filtration applications. The needlepunched nonwoven fitler fabrics are produced with and without woven reinforcement materials, with different needeling intensities in this study. Breaking and tear strengths are the mechanical features of the filter cloth against the forces during usage. Variations of those properties are examined according to reinforcement material and needling intensities.

İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ

Year 2009, Volume: 16 Issue: 76, 11 - 16, 01.09.2009

Abstract

Filtreleme işlemi endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak karşılaşılan bir işlemdir. Tekstil esaslı filtreler yapılarından dolayı filtreleme alanında büyük ilgi çeker. Özellikle dokusuz yüzey kumaşlar, kuru hava filtrelemede sıkça tercih edilir. Dokusuz yüzeyler yüzey filtrelemenin yanında derinlik filtrelemesine izin veren yapıları sebebiyle, hava filtreleme uygulamalarında oldukça avantajlıdır. Bu çalışmada, iğnelenmiş dokusuz yüzey filtre kumaşları dokuma kumaş takviyeli ve takviyesiz olarak farklı iğneleme yoğunluklarında üretilmiştir. Kopma ve yırtılma mukavemetleri kumaşın kullanım sırasında maruz kalacağı zorlanmalara karşı mekanik özelliklerindendir. Bu özelliklerin takviye malzemesine ve iğneleme yoğunluğuna göre değişimi incelenmiştir. 

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Engineering
Journal Section Articles
Authors

Gamze Doğan This is me

Mevlüt Tercan This is me

Mehmet Emin Yüksekkaya This is me

Publication Date September 1, 2009
Published in Issue Year 2009 Volume: 16 Issue: 76

Cite

APA Doğan, G., Tercan, M., & Yüksekkaya, M. E. (2009). İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ. Tekstil Ve Mühendis, 16(76), 11-16.
AMA Doğan G, Tercan M, Yüksekkaya ME. İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ. Tekstil ve Mühendis. September 2009;16(76):11-16.
Chicago Doğan, Gamze, Mevlüt Tercan, and Mehmet Emin Yüksekkaya. “İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ”. Tekstil Ve Mühendis 16, no. 76 (September 2009): 11-16.
EndNote Doğan G, Tercan M, Yüksekkaya ME (September 1, 2009) İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ. Tekstil ve Mühendis 16 76 11–16.
IEEE G. Doğan, M. Tercan, and M. E. Yüksekkaya, “İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ”, Tekstil ve Mühendis, vol. 16, no. 76, pp. 11–16, 2009.
ISNAD Doğan, Gamze et al. “İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ”. Tekstil ve Mühendis 16/76 (September 2009), 11-16.
JAMA Doğan G, Tercan M, Yüksekkaya ME. İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ. Tekstil ve Mühendis. 2009;16:11–16.
MLA Doğan, Gamze et al. “İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ”. Tekstil Ve Mühendis, vol. 16, no. 76, 2009, pp. 11-16.
Vancouver Doğan G, Tercan M, Yüksekkaya ME. İĞNELENMİŞ DOKUSUZ YÜZEY FİLTRE KUMAŞLARINDA TAKVİYE MALZEMESİNİN VE İĞNELEME YOĞUNLUĞUNUN KOPMAVE YIRTILMAMUKAVEMETİNE ETKİSİ. Tekstil ve Mühendis. 2009;16(76):11-6.