Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis

Volume: 8 Number: 16 December 1, 2009
  • Cengiz Aktaş
  • Orkun Erkuş
EN TR

Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis

Abstract

Bu çalışmada önce, bağımlı değişkenin iki düzeyli olması durumunda demografik, davranış ve risk faktörüyle ilgili tahmin çalışmalarında oldukça sık kullanılan lojistik regresyon analizi teorik olarak kısaca incelendi. Sınıflandırma analizlerinin en çok kullanılanlarından biri olan ve birçok konuda uygulama alanı bulunan lojistik regresyonun parametre tahminine ilişkin kestirim yöntemi detaylı bir şekilde incelenerek, katsayıların yorumu için odss oranı anlatıldı. Daha sonra Eskişehir’de sis olayı ve havacılık faaliyetleri üzerine etkileri kısaca incelendi. Araştırmanın uygulama bölümünde ise, Eskişehir’de sis meydana gelmesi olasılığını verecek en uygun denklem belirlendi

Keywords

References

  1. Abbott, R.D. (1985), Logistic Regression In Survival Analysis, American Journal of Epidemiology, 121, 465-471.
  2. Agresti, A. (1990), Analysis Of Ordinal Categorical Data, John Wiley and Sons, New York.
  3. Aktaş, C. ve Yılmaz V. (2001), “Eskişehir’de Lpg Kullanan Özel Araç Sürücülerinin Sınıflandırılımasında Lojistik Regresyon Analizi”, İstanbul Kent İçi Ulaşım Sempozyumu, İstanbul, 251-256.
  4. Anderson, T.W., (2003), An Introduction to Multivariate Statistical Analysis, Third Edition, New Jersey: Wiley-Interscience.
  5. Başarır, G. (1990), Çok Değişkenli Verilerde Ayrımsama Sorunu ve Lojistik Regresyon Analizi, Doktora Tezi (Yayımlanmamış).
  6. Bircan, H. (2004), “Lojistik Regresyon Analizi: Tıp Verileri Üzerine Bir Uygulama”, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2, 185-208.
  7. Breslow, N.E. and Day, N.E. (1980), Statistical Methods Is Cancer Research, The Analysis Of Case-Control Studies, International Agency Of Cancer, Lyon, France.
  8. Cornfield, J. (1962), Joint Dependence Of The Risk Of Coronary Heart Disease On Serum Cholesterol And Sistolic Blood Pressure: A Diskrimant Function Analysis, Federation Proceedings, 21, 58-61.

Details

Primary Language

Turkish

Subjects

-

Journal Section

-

Authors

Cengiz Aktaş This is me

Orkun Erkuş This is me

Publication Date

December 1, 2009

Submission Date

August 10, 2015

Acceptance Date

-

Published in Issue

Year 2009 Volume: 8 Number: 16

APA
Aktaş, C., & Erkuş, O. (2009). Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 8(16), 47-61. https://izlik.org/JA26AL56AT
AMA
1.Aktaş C, Erkuş O. Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2009;8(16):47-61. https://izlik.org/JA26AL56AT
Chicago
Aktaş, Cengiz, and Orkun Erkuş. 2009. “Lojistik Regresyon Analizi Ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 8 (16): 47-61. https://izlik.org/JA26AL56AT.
EndNote
Aktaş C, Erkuş O (December 1, 2009) Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 8 16 47–61.
IEEE
[1]C. Aktaş and O. Erkuş, “Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis”, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 8, no. 16, pp. 47–61, Dec. 2009, [Online]. Available: https://izlik.org/JA26AL56AT
ISNAD
Aktaş, Cengiz - Erkuş, Orkun. “Lojistik Regresyon Analizi Ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi 8/16 (December 1, 2009): 47-61. https://izlik.org/JA26AL56AT.
JAMA
1.Aktaş C, Erkuş O. Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi. 2009;8:47–61.
MLA
Aktaş, Cengiz, and Orkun Erkuş. “Lojistik Regresyon Analizi Ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis”. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, vol. 8, no. 16, Dec. 2009, pp. 47-61, https://izlik.org/JA26AL56AT.
Vancouver
1.Cengiz Aktaş, Orkun Erkuş. Lojistik Regresyon Analizi ile Eskişehir’in Sis Kestiriminin İncelenmesi Investigation of Fog Forecastıng of Eskişehir Using Logistic Regression Analysis. İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi [Internet]. 2009 Dec. 1;8(16):47-61. Available from: https://izlik.org/JA26AL56AT