BibTex RIS Cite

Correctionto the Paper Entitled “A Research on Turkey-Addressed Dropped Journals from Web of Science”

Year 2018, Volume: 32 Issue: 4, 312 - 318, 01.10.2018

Abstract

Thisnotice ofcorrection waswritten onthedetectionthatsome of thejournals in thepaperentitled “A ResearchonTurkey-Addressed DroppedJournals fromWeb ofScience”werenot removedfrom theWeb ofScience.Thiswasmainly due tothechangeofnames ofjournals and their ISSNs.Since theinformationaboutthejournalsthatwere removedfromtheWebof Sciencewere obtainedfromClarivateAnalytics, there were someerroneousinformationabout thesejournals intheaforementionedstudy. The "Findings andDiscussion" partofthis studywasrewritten after thecorrections. The new analyses and correctionsdo notchange thebasicfindings ofthestudy, aswell as itsresults. The authors ofthestudy apologizetoallthestakeholdersregarding the previousversion of the study becauseoftheir using oftheClarivate Analytics data,whichledto theimpressionthat some journals were notincluded in the Web of Science,althoughtheyareinfactstill being indexed

References

  • Doğan, G., DHYI, S.M.A. ve Al, U. (2018). Web of Science'tan çıkarılan Türkiye adresli dergiler üzerine bir araştırma. Türk Kütüphaneciliği, 32(3), 151-162.

“Web of Science’tan Çıkarılan Türkiye Adresli Dergiler Üzerine Bir Araştırma” Başlıklı Çalışmayla İlgili Düzeltme

Year 2018, Volume: 32 Issue: 4, 312 - 318, 01.10.2018

Abstract

Bu düzeltme yazısı “Web of Science’tan Çıkarılan Türkiye Adresli Dergiler Üzerine Bir Araştırma” başlıklı çalışmada yer alan bazı dergilerin ad ve ISSN değişikliği nedeniyle Web of Science’tan çıkarılmadığının tespit edilmesi üzerine kaleme alınmıştır. Sözü edilen çalışmada Web of Science’tan çıkarılan dergi bilgileri, liste halinde Clarivate Analytics tarafından hatalı şekilde verildiği için söz konusu dergilere yönelik hatalı saptamalar yer almaktadır. Bu yazıda, söz konusu çalışmanın “Bulgular ve Yorum” kısmı yapılan düzeltmeler sonrasında yeniden düzenlenmiştir. Yapılan yeni analizler ve düzenlemeler, çalışmanın hazırlanmasındaki temel motivasyonu ve ulaşılan sonuçları değiştirmemektedir. Çalışmanın yazarları, Web of Science’ta dizinlenmeye devam eden dergilerin dizinde yer almadığı kanısına sebebiyet veren Clarivate Analytics verilerini kullanmaları nedeniyle, önceki sürüm ile ilgili konunun paydaşlarından özür dilemektedir.

References

  • Doğan, G., DHYI, S.M.A. ve Al, U. (2018). Web of Science'tan çıkarılan Türkiye adresli dergiler üzerine bir araştırma. Türk Kütüphaneciliği, 32(3), 151-162.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

Güleda Doğan

Sefa Mustafa Muhammed Anwar Dhyı

Umut Al

Publication Date October 1, 2018
Published in Issue Year 2018 Volume: 32 Issue: 4

Cite

APA Doğan, G., Dhyı, S. M. M. A., & Al, U. (2018). “Web of Science’tan Çıkarılan Türkiye Adresli Dergiler Üzerine Bir Araştırma” Başlıklı Çalışmayla İlgili Düzeltme. Türk Kütüphaneciliği, 32(4), 312-318. https://doi.org/10.24146/tkd.2018.35numaralı DOI’ye sahipmakalede adıanılandergilerileilgilibilgiler

Bu dergi içeriği CC BY 4.0cc.svg?ref=chooser-v1by.svg?ref=chooser-v1 ile lisanslanmaktadır.