Conference Paper

National Identities and Identity Documents in between Wars: Palestinians of Syria along Multiple Displacements

November 30, 2017
TR EN

Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri

Abstract

Filistinli Mülteciler ve ev sahibi toplum arasındaki “ötekilik” duygusu, her ne kadar Filistin sürgünü için ayrıcalıklı bir durum olsa da iki grup arasındaki uzaklaşma mesafesinin yoğunluğu ülkeden ülkeye değişmektedir. Bu makale, Suriye'den iç savaşın etkisiyle uzaklaştırılan Filistinli mültecilerin komşu ülke Lübnan’da sığınma yeri taleplerini ve sosyo-politik olayların sonuçlarını incelemektedir. Çalışmanın özü esasen yerinden olma deneyiminin sosyo-kültürel kaynaklarını inceleyip Ortadoğu’daki mevcut Filistin varlığını sorgulamaktadır. Bu sorgulardan hareketle, "çift mülteci" kimliğinin günümüzde nasıl değiştiğini belirlemek adına "Filistin" kavramının bireylere karşı nasıl katalizör görevi gördüğüne ışık tutulacaktır. Bu çalışma ise Avrupa'ya doğru göçlerin, Filistinli mültecilerin ulusal bellek ve kolektif alanlarla ilişkileri hakkındaki varsayımını yeniden tanımlamada bir model oluşturduğunu iddia etmektedir. Mülteci anlatılarını ulusal kimlik ve kimlik belgeleri etrafında birleştirerek mevcut uluslararası hukuk sisteminin vatansız kalmış mültecilerin sorunlarını çözme noktasında etkili olmadığı ve yapısal düzenlemeye gitmesi gerektiği savunulacaktır.

Keywords

Göç,Suriye,Filistin,mülteciler,sınırlar,kimlik

References

  1. Daniel Meier, daniel.meier@graduateinstitute.ch
  2. Elena Fiddian-Qasmiyeh, e.fiddian-qasmiyeh@ucl.ac.uk
APA
Fogliata, S. (2017). Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri. Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi, 17-33. https://doi.org/10.26513/tocd.317955
AMA
1.Fogliata S. Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri. TJMES. Published online November 1, 2017:17-33. doi:10.26513/tocd.317955
Chicago
Fogliata, Stefano. 2017. “Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik Ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri”. Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi, November 1, 17-33. https://doi.org/10.26513/tocd.317955.
EndNote
Fogliata S (November 1, 2017) Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri. Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi 17–33.
IEEE
[1]S. Fogliata, “Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri”, TJMES, pp. 17–33, Nov. 2017, doi: 10.26513/tocd.317955.
ISNAD
Fogliata, Stefano. “Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik Ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri”. Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi. November 1, 2017. 17-33. https://doi.org/10.26513/tocd.317955.
JAMA
1.Fogliata S. Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri. TJMES. 2017;:17–33.
MLA
Fogliata, Stefano. “Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik Ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri”. Türkiye Ortadoğu Çalışmaları Dergisi, Nov. 2017, pp. 17-33, doi:10.26513/tocd.317955.
Vancouver
1.Stefano Fogliata. Savaşlar Arasında Ulusal Kimlik ve Kimlik Belgeleri: Suriye’deki Filistinlilerin Göç Hikayeleri. TJMES. 2017 Nov. 1;17-33. doi:10.26513/tocd.317955