EN
TR
Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi
Öz
Nazal dermoid kistler nadir görülen konjenital anomalilerden olmakla birlikte, orta hat nazal lezyonlarının en sık görülen tiplerini teşkil etmektedir. Bu lezyonlar genellikle doğumda veya erken çocukluk döneminde fark edilmektedir. Nazal dermoid kistler intrakranyal uzanım gösterebilmekte olup, tanıda intrakranyal devamlılık şüphesini ekarte etmek amaçlı MR görüntülemeden yararlanılmalı ve operasyon buna göre planlanmalıdır. Bu kistlerin tedavisinde tam eksizyonun yanı sıra kozmetik kaygı da tedavinin başarısını etkileyen faktörler olmaktadır. Bu çalışmada, çocukluk çağından beri burun sırtında kitle şikayeti ile başvuran 16 yaşındaki erkek hastanın açık rinoplasti tekniği ile dermoid kist eksizyonu yaparak, kozmetik ve fonksiyonel açıdan tatmin edici sonuç aldığımız bir olguyu sunuyoruz. Anahtar kelimeler: Nazal Dermoid Kist; Rinoplasti; Orta Hat Burun Kitleleri.
Anahtar Kelimeler
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
-
Publication Date
April 1, 2013
Submission Date
February 20, 2015
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2013 Volume: 20 Number: 2
APA
Bilen, B. T., Erbatur, S., & Aytekin, A. H. (2013). Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 20(2). https://izlik.org/JA59BK54AG
AMA
1.Bilen BT, Erbatur S, Aytekin AH. Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi. J Turgut Ozal Med Cent. 2013;20(2). https://izlik.org/JA59BK54AG
Chicago
Bilen, Bilge Türk, Serkan Erbatur, and Ahmet Hamdi Aytekin. 2013. “Açık Rinoplasti Ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20 (2). https://izlik.org/JA59BK54AG.
EndNote
Bilen BT, Erbatur S, Aytekin AH (April 1, 2013) Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20 2
IEEE
[1]B. T. Bilen, S. Erbatur, and A. H. Aytekin, “Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi”, J Turgut Ozal Med Cent, vol. 20, no. 2, Apr. 2013, [Online]. Available: https://izlik.org/JA59BK54AG
ISNAD
Bilen, Bilge Türk - Erbatur, Serkan - Aytekin, Ahmet Hamdi. “Açık Rinoplasti Ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 20/2 (April 1, 2013). https://izlik.org/JA59BK54AG.
JAMA
1.Bilen BT, Erbatur S, Aytekin AH. Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi. J Turgut Ozal Med Cent. 2013;20. Available at https://izlik.org/JA59BK54AG.
MLA
Bilen, Bilge Türk, et al. “Açık Rinoplasti Ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, vol. 20, no. 2, Apr. 2013, https://izlik.org/JA59BK54AG.
Vancouver
1.Bilge Türk Bilen, Serkan Erbatur, Ahmet Hamdi Aytekin. Açık Rinoplasti ile Nazal Dermoid Kist Tedavisi. J Turgut Ozal Med Cent [Internet]. 2013 Apr. 1;20(2). Available from: https://izlik.org/JA59BK54AG