BibTex RIS Cite

Isolated True Contractile Left Ventricular Diverticulum in an Adult Patient; A Case Report and Review of the Literature

Year 2003, Volume: 10 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

Isolated left ventricular diverticulum, which is characterized by local embryologic development failure of ventricular muscle, is a rare cardiac abnormality and it may be found in isolated form or with other cardiac abnormalities. Clinically, it has been reported that it might cause heart failure, arrhythmia or chest pain despite the fact that it may often follow an asymptomatic course. We present a case of is left ventricular diverticulum, detected in a patient who referred to our clinic complaining of chest pain. Key words: Isolated Ventricular Diverticulum, Chest Pain, Congenital Cardiac Malformation.

Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi

Year 2003, Volume: 10 Issue: 2, - , 01.04.2003

Abstract

İzole sol ventriküler divertikül, ventrikül kasının lokal embriyolojik gelişim kusuruyla karekterize nadir bir anomali olup tek başına veya diğer kardiyak anomalilerle birlikte bulunabilir. Klinik olarak sıklıkla asemptomatik seyirli olsa da kalp yetersizliği, aritmi ve göğüs ağrısına yol açabileceği rapor edilmiştir. Bu nedenle, kliniğimize göğüs ağrısı ile başvuran ve izole sol ventriküler divertikül saptanan olgumuzu sunmayı uygun bulduk. Anahtar kelimeler: İzole Ventriküler Divertikül, Göğüs Ağrısı, Konjenital Kardiyak Malformasyon.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İrfan Barutçu This is me

Hakan Güllü This is me

Ertan Yetkin This is me

Feridun Koşar This is me

Sengül Çehreli This is me

Publication Date April 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Volume: 10 Issue: 2

Cite

APA Barutçu, İ., Güllü, H., Yetkin, E., Koşar, F., et al. (2003). Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 10(2).
AMA Barutçu İ, Güllü H, Yetkin E, Koşar F, Çehreli S. Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. J Turgut Ozal Med Cent. April 2003;10(2).
Chicago Barutçu, İrfan, Hakan Güllü, Ertan Yetkin, Feridun Koşar, and Sengül Çehreli. “Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 10, no. 2 (April 2003).
EndNote Barutçu İ, Güllü H, Yetkin E, Koşar F, Çehreli S (April 1, 2003) Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. Journal of Turgut Ozal Medical Center 10 2
IEEE İ. Barutçu, H. Güllü, E. Yetkin, F. Koşar, and S. Çehreli, “Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”, J Turgut Ozal Med Cent, vol. 10, no. 2, 2003.
ISNAD Barutçu, İrfan et al. “Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 10/2 (April 2003).
JAMA Barutçu İ, Güllü H, Yetkin E, Koşar F, Çehreli S. Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. J Turgut Ozal Med Cent. 2003;10.
MLA Barutçu, İrfan et al. “Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, vol. 10, no. 2, 2003.
Vancouver Barutçu İ, Güllü H, Yetkin E, Koşar F, Çehreli S. Yetişkin Bir Hastada İzole, Gerçek Kontraktil Sol Ventriküler ; Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. J Turgut Ozal Med Cent. 2003;10(2).