BibTex RIS Cite

Recombinant Human Granulocyte-Colony Stimulating Factor (rh G- CSF) After Induction and Consolidation Therapy in Acute Myeloid Leukemia

Year 1998, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.02.1998

Abstract

Neutropenia and subsequent susceptibility to infection are the major side effects of cytotoxic chemotherapy. Although colony stimulating factors have been shown to accelerate recovery from severe neutropenia after intensive chemotherapy, their use in acute leukemia has been controversial because they stimulate leukemic colonies in vitro. To determine the safety and efficacy of recombinant human granulocyte colony-stimulating factor (rh G-CSF), we evaluated 21 periods of rh G-CSF treatment in 15 patients with acute myeloid leukemia (AML) who received induction or consolidation therapy (9 female, 6 male). rh G- CSF (5m/kg daily subcutaneously) was begun 24 hours after the end of the chemotherapy consisting of Daunorubicin (45 mg/m2 daily intravenously for 3 days) and Ara-C (100 mg/m2 by continuous infusion for 7 days) and continued until the neutrophil count rose above 1000/mm3 for two consecutive days. The historical control group consisted of 19 AML patients who received same chemotherapy regimen but without rh G- CSF. Compared with control group patients treated with rh G-CSF had a significantly faster neutrophil recovery. The number of days to granulocyte recovery above 1000/mm3 was 11+0.81 in the rh G-CSF group versus 20+1.58 days in control group (p<0.001). In conclusion, these results suggest that rh G-CSF as an adjunct to induction and consolidation chemotherapy in AML is safe, accelerating neutrophil recovery after chemotherapy without effecting the regrowth of leukemic cells. [Journal of Turgut Özal Medical Center 1998;5(1):1-6] KeyWords: G-CSF, AML, neutropenia, infection

Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı

Year 1998, Volume: 5 Issue: 1, - , 01.02.1998

Abstract

Nötropeni ve yol açtığı enfeksiyona yatkınlık sitotoksik kemoterapinin önde gelen yan etkisidir. Koloni stimüle edici faktörlerin yoğun kemoterapiden sonra gelişen ciddi nötropeninin düzelmesini hızlandırdığı gösterilmiş olmakla birlikte, in vitro olarak lösemik klonlan stimüle ettiklerinden akut lösemideki kullanımları tartışmalıdır. Rekombinan human granülosit koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF)'ün emniyetini ve etkinliğini saptamak için indüksiyon ya da konsolidasyon tedavisi alan 15 akut miyeloid lösemi (AML)li hastada (9 kadın, 6 erkek) 21 G-CSF tedavi peıyodunu değerlendirdik, rh G-CSF (5m/kg/gün, cilt altı), Daımorubisin (45 mg/m2/gün, 3 gün, intravenöz) ve Ara-C (100 mg/m2/gün, 7 gün, sürekli infüzyon) dan oluşan kemoterapiden 24 saat sonra başlandı ve 2 gün arka arkayrn nötrofıl sayısı 1000/mm3 ün üstünde oluncaya kadar devam etti. Daha önceden aynı tedaviyi G-CSF'siz almış olan 19 olgu historik kontrol grubu olarak alındı. Kontrol grubu ile karşılaştırıldığında G-CSF alan hastalarda nötrofil toparlanma süresi311+0.81 günken, kontrol grubunda 20+1.58 gündü (p<0.001). Eritrosit sayısı ve trombosit toparlanması üzerine herhangi bir etki saptanmadı. Sonuç olarak, bu bulgular A ML de indüksiyon ve konsolidasyon tedavisine eklenen G-CSF'nin, lösemik hücre çoğalmasını etkil emeksiz in nötrofil toparlanmasını hızlandırması açısından güvenle kullanılabileceğini telkin etmektedir. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1998;5(1):1-6] Anahtar kelimeler: G-CSF, AML, nötropeni, infeksiyon

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Fahir Özkalemkaş This is me

Rıdvan Ali This is me

Ahmet Tunalı This is me

Yusuf Karaaslan This is me

Publication Date February 1, 1998
Published in Issue Year 1998 Volume: 5 Issue: 1

Cite

APA Özkalemkaş, F., Ali, R., Tunalı, A., Karaaslan, Y. (1998). Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 5(1).
AMA Özkalemkaş F, Ali R, Tunalı A, Karaaslan Y. Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı. J Turgut Ozal Med Cent. February 1998;5(1).
Chicago Özkalemkaş, Fahir, Rıdvan Ali, Ahmet Tunalı, and Yusuf Karaaslan. “Akut Miyeloid lösemide indüksiyon Ve Konsolidasyon Tedavisinden Sonra Rekombinant Human Granulosit - Koloni stimüle Edici faktör (rh G-CSF) kullanımı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5, no. 1 (February 1998).
EndNote Özkalemkaş F, Ali R, Tunalı A, Karaaslan Y (February 1, 1998) Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5 1
IEEE F. Özkalemkaş, R. Ali, A. Tunalı, and Y. Karaaslan, “Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı”, J Turgut Ozal Med Cent, vol. 5, no. 1, 1998.
ISNAD Özkalemkaş, Fahir et al. “Akut Miyeloid lösemide indüksiyon Ve Konsolidasyon Tedavisinden Sonra Rekombinant Human Granulosit - Koloni stimüle Edici faktör (rh G-CSF) kullanımı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 5/1 (February 1998).
JAMA Özkalemkaş F, Ali R, Tunalı A, Karaaslan Y. Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı. J Turgut Ozal Med Cent. 1998;5.
MLA Özkalemkaş, Fahir et al. “Akut Miyeloid lösemide indüksiyon Ve Konsolidasyon Tedavisinden Sonra Rekombinant Human Granulosit - Koloni stimüle Edici faktör (rh G-CSF) kullanımı”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, vol. 5, no. 1, 1998.
Vancouver Özkalemkaş F, Ali R, Tunalı A, Karaaslan Y. Akut miyeloid lösemide indüksiyon ve konsolidasyon tedavisinden sonra rekombinant human granulosit - koloni stimüle edici faktör (rh G-CSF) kullanımı. J Turgut Ozal Med Cent. 1998;5(1).