BibTex RIS Cite

Safra Taşları ve Risk Faktörleri

Year 1997, Volume: 4 Issue: 1, - , 01.02.1997

Abstract

Bu çalışmada yaş ve cim yönünden uygun, safra kesesinde taş bulunan 100 hasta ile 100 kontrolde safra taşları ile yaş, cins, doğum sayısı, obezite, diabet, oral kontraseptifler, sigara ve alkol kullanımı arasındaki ilişki değerlendirildi. Çalışma sonuçları safra taşlarının kadınlarda daha sık olduğunu, yaş ile insidansının arttığını desteklemekte olup obezite, fazla gebelik sayısı ve oral kontraseptif kullanımı yüksek risk faktörlerini oluşturmaktadır. Diabet, sigara ve alkol kullanımı ile safra taşları arasında ilişki bulunamamıştır. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1997;4(1):72-75J Anahtar kelimeler: Safra taşları, risk faktörleri

Gallstones and risk factors

Year 1997, Volume: 4 Issue: 1, - , 01.02.1997

Abstract

In this prospective study, associations between gallstones and age, sex, obesity, parity, oral contraceptives, diabetes, smoking, and alcohol intake were assessed in age and sex matched 100 patients with cholelithiasis and 100 controls. The results of this study confirmed the female predominance and increased risk of gallstones with age. Obesity, multiparity, and oral contraceptives represent high risk factors for gallstones. [Journal of Turgut Ozal Medical Center 1997;4(1):72-75] Key Worsds: Gallstones, risk factors

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Dr. Mustafa Şahin This is me

Dr. Mustafa Erbilen This is me

Dr. Adnan Hasanoğlu This is me

Dr. Ertuğrul Ertaş This is me

Dr. Ertan Bülbüloğlu This is me

Dr. Mehmet Şehitoğlu This is me

Dr. Kenan Kalı This is me

Publication Date February 1, 1997
Published in Issue Year 1997 Volume: 4 Issue: 1

Cite

APA Şahin, D. M., Erbilen, D. M., Hasanoğlu, D. A., Ertaş, D. E., et al. (1997). Safra Taşları ve Risk Faktörleri. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 4(1).
AMA Şahin DM, Erbilen DM, Hasanoğlu DA, Ertaş DE, Bülbüloğlu DE, Şehitoğlu DM, Kalı DK. Safra Taşları ve Risk Faktörleri. J Turgut Ozal Med Cent. February 1997;4(1).
Chicago Şahin, Dr. Mustafa, Dr. Mustafa Erbilen, Dr. Adnan Hasanoğlu, Dr. Ertuğrul Ertaş, Dr. Ertan Bülbüloğlu, Dr. Mehmet Şehitoğlu, and Dr. Kenan Kalı. “Safra Taşları Ve Risk Faktörleri”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4, no. 1 (February 1997).
EndNote Şahin DM, Erbilen DM, Hasanoğlu DA, Ertaş DE, Bülbüloğlu DE, Şehitoğlu DM, Kalı DK (February 1, 1997) Safra Taşları ve Risk Faktörleri. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4 1
IEEE D. M. Şahin, “Safra Taşları ve Risk Faktörleri”, J Turgut Ozal Med Cent, vol. 4, no. 1, 1997.
ISNAD Şahin, Dr. Mustafa et al. “Safra Taşları Ve Risk Faktörleri”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 4/1 (February 1997).
JAMA Şahin DM, Erbilen DM, Hasanoğlu DA, Ertaş DE, Bülbüloğlu DE, Şehitoğlu DM, Kalı DK. Safra Taşları ve Risk Faktörleri. J Turgut Ozal Med Cent. 1997;4.
MLA Şahin, Dr. Mustafa et al. “Safra Taşları Ve Risk Faktörleri”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, vol. 4, no. 1, 1997.
Vancouver Şahin DM, Erbilen DM, Hasanoğlu DA, Ertaş DE, Bülbüloğlu DE, Şehitoğlu DM, Kalı DK. Safra Taşları ve Risk Faktörleri. J Turgut Ozal Med Cent. 1997;4(1).