BibTex RIS Cite

A Case of Tuberous Sclerosis Without Mental Retardation

Year 1996, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

A 30-year-old mechanical engineer suffering multiple asymtomatic papules on his face, especially around the nose was diagnosed as tuberous sclerosis. He had also Shagreen patches on his lumbosacral region, periungual fibromas on his toes. He had no history of seizure although there were small periventricular calcifications on cranial CT. We could not find any other features of tuberous sclerosis. The case was presented because of the patient's normal mental status and literature on this issue was reviewed. [Journal of Turgut Özal Medical Center 1996;3(3):206-209] Key words: Tuberous sclerosis, Bourneville-Pringle's disease, epiloia

Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası

Year 1996, Volume: 3 Issue: 3, - , 01.06.1996

Abstract

30 yaşında bir makina mühendisi, yüzünde, özellikle burun civarındaki çok sayıda kabarıklıklar sebebiyle başvurdu. Adenoma sebaseum olarak değerlendirilen bu lezyonlar, estetik kaygı dışında bir şikayete yol açmıyordu. Hastada ayrıca, lumbosakral bölgede Shagreen plakları ve ayak parmaklarında periungual fibromlar olduğu görüldü. BT'de minimal periventriküler serebral kalsifikasyonlar vardı. Diğer fizik muayene ve laboratuar bulguları bir özellik göstermiyordu. Zeka gelişmesi normal ve yüksek öğrenim görmüş olan bu vaka sunuldu ve literatür gözden geçirildi. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1996;3(3):206-209] Anahtar kelimeler: Tüberoskleroz, Bourneville hastalığı, Pringle hastalığı, epiloia

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mustafa Şenol This is me

Atilla Özcan This is me

Kaya Saraç This is me

Ayhan Bölük This is me

Sezai Şaşmaz This is me

Ramazan Kutlu This is me

Durali Soytürk This is me

Publication Date June 1, 1996
Published in Issue Year 1996 Volume: 3 Issue: 3

Cite

APA Şenol, M., Özcan, A., Saraç, K., Bölük, A., et al. (1996). Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 3(3).
AMA Şenol M, Özcan A, Saraç K, Bölük A, Şaşmaz S, Kutlu R, Soytürk D. Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası. J Turgut Ozal Med Cent. June 1996;3(3).
Chicago Şenol, Mustafa, Atilla Özcan, Kaya Saraç, Ayhan Bölük, Sezai Şaşmaz, Ramazan Kutlu, and Durali Soytürk. “Mental Retardasyonu Olmayan Bir tüberoskleroz Vakası”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3, no. 3 (June 1996).
EndNote Şenol M, Özcan A, Saraç K, Bölük A, Şaşmaz S, Kutlu R, Soytürk D (June 1, 1996) Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3 3
IEEE M. Şenol, “Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası”, J Turgut Ozal Med Cent, vol. 3, no. 3, 1996.
ISNAD Şenol, Mustafa et al. “Mental Retardasyonu Olmayan Bir tüberoskleroz Vakası”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 3/3 (June 1996).
JAMA Şenol M, Özcan A, Saraç K, Bölük A, Şaşmaz S, Kutlu R, Soytürk D. Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası. J Turgut Ozal Med Cent. 1996;3.
MLA Şenol, Mustafa et al. “Mental Retardasyonu Olmayan Bir tüberoskleroz Vakası”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, vol. 3, no. 3, 1996.
Vancouver Şenol M, Özcan A, Saraç K, Bölük A, Şaşmaz S, Kutlu R, Soytürk D. Mental retardasyonu olmayan bir tüberoskleroz vakası. J Turgut Ozal Med Cent. 1996;3(3).