BibTex RIS Cite

İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması

Year 1994, Volume: 1 Issue: 1, - , 01.02.1994

Abstract

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi araştırma hastanesinde King IV tipi 65 derece eğriliği olan 5 yaşındaki kız çocuğuna ülkemizde ilk kez uygulanan bir teknikle transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması yapıldı. Operasyon apikal vertebrayı da içine alacak şekilde sekiz seviyede uygulandı. Olgunun özelliği nedeniyle sunulması uygun görüldü. [Turgut Özal Tıp Merkezi Dergisi 1(1):47-49,1994] Anahtar kelimeler: Transpediküler anterior hemiepifizyodez, posterior artrodez, infantil idyopatik skolyoz

Transpedicular convex anterior hemiepiphysiodesis and posterior arthrodesis for progressive infantile idiopathic scoliosis

Year 1994, Volume: 1 Issue: 1, - , 01.02.1994

Abstract

A five-year-old girl with infantile idiopathic scoliosis underwent convex posterior arthrodesis supplemented with transpedicular convex anterior hemiepiphysiodesis. The preoperative curve was 65 degrees. There was King type IV curve and apex T12. The hemiepiphysiodesis and posterior arthrodesis was performed between T8 and L3 vertebrae. This is the first case treated by this method in Turkey. [Journal of Turgut Özal Medical Center 1(1):47-49,1994] Key words: transpedicular anterior hemiepiphysiodesis, posterior arthrodesis, infantile idiopathic scoliosis

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Dr. M.akif Kaygusuz This is me

Dr. Nurzat Elmalı This is me

Dr. Erol Gülfidan This is me

Dr. Alper B.kılıç This is me

Publication Date February 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 1 Issue: 1

Cite

APA Kaygusuz, D. M., Elmalı, D. N., Gülfidan, D. E., B.kılıç, D. A. (1994). İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Journal of Turgut Ozal Medical Center, 1(1).
AMA Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA. İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. J Turgut Ozal Med Cent. February 1994;1(1).
Chicago Kaygusuz, Dr. M.akif, Dr. Nurzat Elmalı, Dr. Erol Gülfidan, and Dr. Alper B.kılıç. “İlerleyici Infantil Idyopatik Skolyozda transpediküler Olarak Konveks Anterior Hemiepifizyodez Ve Posterior Artrodez Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1, no. 1 (February 1994).
EndNote Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA (February 1, 1994) İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1 1
IEEE D. M. Kaygusuz, D. N. Elmalı, D. E. Gülfidan, and D. A. B.kılıç, “İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması”, J Turgut Ozal Med Cent, vol. 1, no. 1, 1994.
ISNAD Kaygusuz, Dr. M.akif et al. “İlerleyici Infantil Idyopatik Skolyozda transpediküler Olarak Konveks Anterior Hemiepifizyodez Ve Posterior Artrodez Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center 1/1 (February 1994).
JAMA Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA. İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. J Turgut Ozal Med Cent. 1994;1.
MLA Kaygusuz, Dr. M.akif et al. “İlerleyici Infantil Idyopatik Skolyozda transpediküler Olarak Konveks Anterior Hemiepifizyodez Ve Posterior Artrodez Uygulaması”. Journal of Turgut Ozal Medical Center, vol. 1, no. 1, 1994.
Vancouver Kaygusuz DM, Elmalı DN, Gülfidan DE, B.kılıç DA. İlerleyici infantil idyopatik skolyozda transpediküler olarak konveks anterior hemiepifizyodez ve posterior artrodez uygulaması. J Turgut Ozal Med Cent. 1994;1(1).