Refah Devleti Bağlamında Sosyal Politika, Sosyal Hizmetin Tarihi Gelişimi ve Türkiye
Abstract
Refahın istikrarı açısından sosyal politika, her şeyden önce bir zorunluluk olarak değerlendirilebilir. Dolayısıyla toplumsal örgütlenme biçimi veya üretim ilişkileri fark etmeksizin gelişimin en önemli dinamiklerinden biri de sosyal politika oluşturulmasıdır. Çalışmada sosyal politika ve sosyal refah kavramlarına ilişkin bilgiler verilmiş, Türkiye’nin sosyal politika ve sosyal hizmet konularında dünyadaki mevcut durumu açıklanmaya çalışılmıştır.
Keywords
References
- Albayrak, E. (2017). Sosyal Devlet Modelleri: Sosyal Demokrat Model, Ġsveç-Norveç Örneği. Sosyal Çalışma Dergisi, 1(1), 64-100.
- Anderson, A.E. & Harsman, B. (1997). Notes on Historical Background of European Government for the Future”. Ekonomik Analize Katkılar, 238, 25-51.
- Bayraktar, C. (2012). Keynes ve Refah Devleti. CBÜ Sosyal Bilimler Dergisi, C. 10, S. 2, 247-261.
- Bedir, E. (2012). Sosyal Politika Bilim Dalına İlişkin Genel Bilgiler. Oral, İ. Ve Şişman, Y.(Ed.). Sosyal Politika I içinde.(3). Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları.
- Briggs, A. (2000). The Welfare State in Historical Perspective. Ed. Pierson C. and F. Castles. The Welfare State Leader (3. Baskı). Cambridge Polity Press.
- Ersöz, Y. H. (2022). Sosyal Siyaset: İstanbul Üniversitesi açık ve uzak eğitim yayınları.
- Flora, P. & Heidenheimer, A. (1990). The Historical Core and Changing Borders of Walfare State,. London.
- Gökbunar, R., & Kovancılar, A. G. B. (1998). Sosyal Refah Devleti ve Değişim. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 3(3).
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
-
Journal Section
Review
Authors
Ercan Küçükoba
*
0000-0002-9274-7739
Türkiye
Publication Date
October 1, 2022
Submission Date
August 22, 2022
Acceptance Date
September 22, 2022
Published in Issue
Year 2022 Volume: 3 Number: 2