Türk Konut Mimarisinde Tarihsel Süreklilikler: Orta Asya ve Anadolu
Abstract
Keywords
References
- Acar, Erhan, “Anadolu’da Tarihöncesi Çağlardan Tunç Çağı Sonuna Kadar Konut ve Yerleşme”, Tarihten Günümüze Anadolu’da Konut ve Yerleşme - T.C. Başbakanlık TOKİ II. B.M. İnsan Yerleşimleri - Habitat 1996 Konferansı Bildiriler ve Sergi Kitabı (1996), s. 380-394.
- Alexander, Christopher vd., A Pattern Language: Towns, Buildings, Construction, Oxford University Press, New York 1977.
- Aran, Kemal, Barınaktan Öte: Anadolu Kır Yapıları, Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi, Ankara 2000.
- Arel, Ayda, Osmanlı Konut Geleneğinden Tarihsel Sorunlar, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yayınları No:11, İzmir 1982.
- Bakır, İbrahim, “Toroslarda Göçebe Mimarisi”. T.C. Kültür Bakanlığı Halk Kültürünü Araştırma Dairesi Yayınları: 148 – Türk Halk Mimarisi Sempozyumu Bildiriler Kitabı, 1990, s. 17-30.
- Bakır, İbrahim, “Teke Yöresi Konutlarında Yaşatılan Selçuklu Mimarlık Gelenekleri”. T.C. Antalya Valiliği Yayınları IV. Selçuklu Semineri Bildiriler Kitabı, Antalya 1992, s. 11-24.
- Bakır, İbrahim, Batı Toroslarda Göçerlerin Yerleşme ve Mekân Sorunlarının Çözümü Üzerine Bir Deneme (Yayınlanmamış Doktora Tezi) Selçuk Üniversitesi, Konya 1995.
- Bammer, Anton, “Çadır ile Anadolu Evi İlişkileri,” Tarihten Günümüze Anadolu’da Konut ve Yerleşme - T.C. Başbakanlık TOKİ II. B.M. İnsan Yerleşimleri - Habitat 1996 Konferansı Bildiriler ve Sergi Kitabı (1996), s. 234-247.
Details
Primary Language
Turkish
Subjects
Archaeology
Journal Section
Research Article
Authors
Kemal Reha Kavas
This is me
Türkiye
Publication Date
August 1, 2012
Submission Date
February 1, 2012
Acceptance Date
-
Published in Issue
Year 2012 Volume: 76 Number: 276