BibTex RIS Cite

DENİZLİ İLİ ARKEOLOJİK BELGELEME ÇALIŞMALARI ESKİL-ANTİK-SUYOLLARI

Year 2003, Issue: 1, 33 - 44, 01.03.2003

Abstract

Karin Bölgesinde Büyük Menderes Irmağı'ınn güneyi ile Dalaman Çayı'nın batısın­da kalan kesim yer alan ve halihazırda bili­nen 150 dolayındaki eskil antik yerleşim biriminin su iletim sistemlerinin belli bir kısmı ön incelemeden geçirilmiştir. İncele­nenlerin çoğu Denizli ili sınırları içindedir. On incelemesi yapılan kentler: Apollonia Salbakos, Attouda, Eumenein, Hcrakleia Salbakos, Hierapolis, Laodikeia, Sebastapolis, Tabai, Trapezopolis ve Tripolis'tir.İncelenen sistemler içinde, suyolları üstün­de yer alan su köprüleri, galeri, tünel, ters sifon, açık kanal ve borulu sistemler sayıla­bilir. İletim sistemlerinin belli varsayımlar altında ve bazı hidrolik formüller kullanıla­rak hesaplanan kapasiteleri ile geçgilerin diğer özellikleri Çizelge 2'de sunulmuştur.İncelenen kentlerin ayrıntılı çalışmaları ile Denizli il sınırlan içinde yer alan ve henüz araştırılmamış kentlerle Aydın ilinde yer alan eskil kentlere ilişkin ön çalışmalar 2003 yılı içerisinde programa alınmıştır.

DENİZLİ İLİ ARKEOLOJİK BELGELEME ÇALIŞMALARI ESKİL-ANTİK-SUYOLLARI

Year 2003, Issue: 1, 33 - 44, 01.03.2003

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Article
Authors

N. Orhan Baykan This is me

Nesrin Baykan This is me

Y. Ersel Tanrıöver This is me

Publication Date March 1, 2003
Published in Issue Year 2003 Issue: 1

Cite

APA Baykan, N. O., Baykan, N., & Tanrıöver, Y. E. (2003). DENİZLİ İLİ ARKEOLOJİK BELGELEME ÇALIŞMALARI ESKİL-ANTİK-SUYOLLARI. TÜBA-KED Türkiye Bilimler Akademisi Kültür Envanteri Dergisi(1), 33-44.

The contents of this system and all articles published in Journal of TÜBA-AR are licenced under the "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0".

by-nc-nd.png