BibTex RIS Cite

Jeotermal Enerji İle Çalışan Absorbsiyonlu Soğutma Sisteminin Buhar Sıkıştırmalı Soğutma Sistemleriyle Ekonomiklik Yönünden Karşılaştırılması

Year 2009, Volume: 2 Issue: 1, 26 - 36, 06.10.2010

Abstract

Yüksek gelire sahip insan sayısındaki artış ile beraber insanların daha fazla kapalı alanlarda barınmaya başlaması ortalama sıcaklığın gittikçe arttığı dünyadaki binaların ve evlerin soğultulmasını daha önemli hale getirmektedir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan soğutma sistemleri çogunlukla kömür veya doğalgaz yakarak üretilen elektrik kullanılarak çalıstırılmaktadır. İzmir de bulunan Prenses Termal ve Sağlık Oteli elektrik yerine jeotermal enerji kullanarak otelin soğutmasını yapmayı planlamaktadır. Bu çalısmada önerilen absorpsiyonlu soğutma sisteminin alternatif sistemlerle ekonomik karşılaştırmaları yapılmıştır. Çalışmada önerilen sistemin ilk yatırım tutarının yüksekliğine rağmen yıllık işletme maliyetlerinin düşüklüğü nedeniyle ekonomik olarak diğer alternatiflerden daha üstün olduğu görülmüştür. Çalışma önerilen sistemin otel yönetimince beklemeden uygulamaya konulmasının gerektiğini göstermektedir.

Year 2009, Volume: 2 Issue: 1, 26 - 36, 06.10.2010

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Naturel Sciences
Authors

Mecit Sivrioğlu This is me

Mustafa Yurdakul This is me

Lokman İlbilgi This is me

Yusuf İç This is me

Publication Date October 6, 2010
Published in Issue Year 2009 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Sivrioğlu, M., Yurdakul, M., İlbilgi, L., İç, Y. (2010). Jeotermal Enerji İle Çalışan Absorbsiyonlu Soğutma Sisteminin Buhar Sıkıştırmalı Soğutma Sistemleriyle Ekonomiklik Yönünden Karşılaştırılması. TÜBAV Bilim Dergisi, 2(1), 26-36.
ISSN: 1308 - 4941