BibTex RIS Kaynak Göster

Jeotermal Enerji İle Çalışan Absorbsiyonlu Soğutma Sisteminin Buhar Sıkıştırmalı Soğutma Sistemleriyle Ekonomiklik Yönünden Karşılaştırılması

Yıl 2009, Cilt: 2 Sayı: 1, 26 - 36, 06.10.2010

Öz

Yüksek gelire sahip insan sayısındaki artış ile beraber insanların daha fazla kapalı alanlarda barınmaya başlaması ortalama sıcaklığın gittikçe arttığı dünyadaki binaların ve evlerin soğultulmasını daha önemli hale getirmektedir. Günümüzde yaygın olarak kullanılan soğutma sistemleri çogunlukla kömür veya doğalgaz yakarak üretilen elektrik kullanılarak çalıstırılmaktadır. İzmir de bulunan Prenses Termal ve Sağlık Oteli elektrik yerine jeotermal enerji kullanarak otelin soğutmasını yapmayı planlamaktadır. Bu çalısmada önerilen absorpsiyonlu soğutma sisteminin alternatif sistemlerle ekonomik karşılaştırmaları yapılmıştır. Çalışmada önerilen sistemin ilk yatırım tutarının yüksekliğine rağmen yıllık işletme maliyetlerinin düşüklüğü nedeniyle ekonomik olarak diğer alternatiflerden daha üstün olduğu görülmüştür. Çalışma önerilen sistemin otel yönetimince beklemeden uygulamaya konulmasının gerektiğini göstermektedir.

Yıl 2009, Cilt: 2 Sayı: 1, 26 - 36, 06.10.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Fen Bilimleri
Yazarlar

Mecit Sivrioğlu Bu kişi benim

Mustafa Yurdakul Bu kişi benim

Lokman İlbilgi Bu kişi benim

Yusuf İç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Ekim 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sivrioğlu, M., Yurdakul, M., İlbilgi, L., İç, Y. (2010). Jeotermal Enerji İle Çalışan Absorbsiyonlu Soğutma Sisteminin Buhar Sıkıştırmalı Soğutma Sistemleriyle Ekonomiklik Yönünden Karşılaştırılması. TÜBAV Bilim Dergisi, 2(1), 26-36.
ISSN: 1308 - 4941