Research Article
BibTex RIS Cite
Year 2019, Volume: 8 Issue: 1, 70 - 83, 01.01.2019

Abstract

References

  • AKDAĞ, G. (2015). Trakya Bağ Rotasını Takip Eden Yerli Turistlerin Şarap Turizmi Deneyimleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies(3), 46.

ŞARAP ÜRETİMİ VE TÜKETİMİNİN TÜRKİYE TURİZMİNDEKİ YERİ: KADİM ANADOLU BAĞ ROTASI BAŞLANGIÇ NOKTASI OLARAK ÇANAKKALE ÖRNEĞİ THE PLACE OF WINE PRODUCTION AND CONSCUMPTION IN TURKEY’S TOURISM: THE CASE OF ÇANAKKALE AS A START POINT OF ANCIENT ANATOLIAN WINE ROUTE

Year 2019, Volume: 8 Issue: 1, 70 - 83, 01.01.2019

Abstract

Şarap turizmi, günümüzde ulusal ve uluslararası ölçekte katılımcı sayısı yoğun bir şekilde
artan bir turizm türüdür. Özellikle bireylerin sahip oldukları özel ilgiler çerçevesinde
yöneldikleri turizm türlerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Anadolu sahip olduğu
kültürel, tarihi, iklimsel ve tarımsal birikimleriyle hem şarap üretimi açısından hem de şarabın
turizme sunulması açısından önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı
sahip olduğu, iklim, toprak kalitesi, ürün kalitesi, üretim geleneği ve kimliği açısından
Çanakkale’nin Anadolu şarap kültürü içindeki yerini belirlemek ve olası bir Anadolu bağ
rotasının başlangıç noktası olabilme potansiyelini ölçmektir. Bu kapsamda Çanakkale’de
faaliyet gösteren şarap üretim firması temsilcileri, şaraplık üzüm üreten bağcılar ve şarap
uzmanları ile görüşmeler yapılmıştır. Buna ek olarak, ilgili alanlara yönelik olarak gözlemler
yapılarak derinlemesine bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgular
Çanakkale’nin gerek toprak, iklim ve üzüm kalitesi aşçısından gerekse tamamlayıcı unsurları
ile önemli bir potansiyel taşıdığını ortaya koymuştur.

References

  • AKDAĞ, G. (2015). Trakya Bağ Rotasını Takip Eden Yerli Turistlerin Şarap Turizmi Deneyimleri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies(3), 46.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Tourism (Other)
Journal Section Research Article
Authors

Erol Duran

Özge Eryücel This is me

Zafer Özcan This is me

Publication Date January 1, 2019
Published in Issue Year 2019 Volume: 8 Issue: 1

Cite

APA Duran, E., Eryücel, Ö., & Özcan, Z. (2019). ŞARAP ÜRETİMİ VE TÜKETİMİNİN TÜRKİYE TURİZMİNDEKİ YERİ: KADİM ANADOLU BAĞ ROTASI BAŞLANGIÇ NOKTASI OLARAK ÇANAKKALE ÖRNEĞİ THE PLACE OF WINE PRODUCTION AND CONSCUMPTION IN TURKEY’S TOURISM: THE CASE OF ÇANAKKALE AS A START POINT OF ANCIENT ANATOLIAN WINE ROUTE. Turar Turizm Ve Araştırma Dergisi, 8(1), 70-83.

19425         19424        19426       19427