Şarap turizmi, günümüzde ulusal ve uluslararası ölçekte katılımcı sayısı yoğun bir şekilde
artan bir turizm türüdür. Özellikle bireylerin sahip oldukları özel ilgiler çerçevesinde
yöneldikleri turizm türlerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Anadolu sahip olduğu
kültürel, tarihi, iklimsel ve tarımsal birikimleriyle hem şarap üretimi açısından hem de şarabın
turizme sunulması açısından önemli bir potansiyel oluşturmaktadır. Bu çalışmanın amacı
sahip olduğu, iklim, toprak kalitesi, ürün kalitesi, üretim geleneği ve kimliği açısından
Çanakkale’nin Anadolu şarap kültürü içindeki yerini belirlemek ve olası bir Anadolu bağ
rotasının başlangıç noktası olabilme potansiyelini ölçmektir. Bu kapsamda Çanakkale’de
faaliyet gösteren şarap üretim firması temsilcileri, şaraplık üzüm üreten bağcılar ve şarap
uzmanları ile görüşmeler yapılmıştır. Buna ek olarak, ilgili alanlara yönelik olarak gözlemler
yapılarak derinlemesine bilgiler elde edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgular
Çanakkale’nin gerek toprak, iklim ve üzüm kalitesi aşçısından gerekse tamamlayıcı unsurları
ile önemli bir potansiyel taşıdığını ortaya koymuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 8 Sayı: 1 |