BibTex RIS Cite

Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

Lenfödem tedavisi; hasta ve hekim açısından henüz yüzgüldürücü sonuçların elde edilebildiği standart bir tedaviye sahip değildir. 1994-2000 tarihleri arasında kliniğimize başvuran 34 alt ekstremite, 11 üst ekstremite toplam 45 sekonder lenfödem hastasından; 28 hastaya Charles, 17 hastaya Homans tekniği uygulandı. Hastaların hepsinde 10 yılı aşkın süredir bulunan Evre III-IV lenfödem mevcuttu. Hastaların 2-6 yıl arasında takipleri yapıldı. Charles tekniği tatbik edilen 28 hastanın 4'ünde infeksiyona bağlı olarak greft kaybı oldu ve tekrar greft uygulandı. Altı hastanın ayak dorsumunda oluşan verrüköz lezyonlar nedeniyle ayak dorsumlarına ikinci operasyon uygulandı. Homans tekniğiuygulanan hastaların altısında medial ve lateral flep distallerinde parsiyel nekrozlar oluştu ve ikinci operasyonla greftlendi. Homans tekniği tatbik edilen 4 hastada ikinci kez aynı teknik uygulandı. Her iki teknikle opere edilen hastaların sonuçları değerlendirildi ve lenfödem cerrahisinde uygulanan bir çok teknik gözden geçirildi. Hastalarda kabul edilebilir düzeyde fonksiyonel ve estetik sonuç elde ettiğimizi gözlemledik.

Year 2001, Volume: 9 Issue: 1, - , 01.04.2001

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63AH22JZ
Journal Section Articles
Authors

Nezih Sungur This is me

Ragıp Özdemir This is me

M. Gürhan Ulusoy This is me

Mithat Akan This is me

Hıdır Kılınç This is me

Ömer Şensöz This is me

Publication Date April 1, 2001
Published in Issue Year 2001 Volume: 9 Issue: 1

Cite

APA Sungur, N., Özdemir, R., Ulusoy, M. G., Akan, M., et al. (2001). Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö. Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. turkplastsurg. April 2001;9(1).
Chicago Sungur, Nezih, Ragıp Özdemir, M. Gürhan Ulusoy, Mithat Akan, Hıdır Kılınç, and Ömer Şensöz. “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles Ve Homans Teknikleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, no. 1 (April 2001).
EndNote Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö (April 1, 2001) Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE N. Sungur, R. Özdemir, M. G. Ulusoy, M. Akan, H. Kılınç, and Ö. Şensöz, “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri”, turkplastsurg, vol. 9, no. 1, 2001.
ISNAD Sungur, Nezih et al. “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles Ve Homans Teknikleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (April 2001).
JAMA Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö. Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Sungur, Nezih et al. “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles Ve Homans Teknikleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 9, no. 1, 2001.
Vancouver Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö. Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. turkplastsurg. 2001;9(1).