BibTex RIS Kaynak Göster

Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.04.2001

Öz

Lenfödem tedavisi; hasta ve hekim açısından henüz yüzgüldürücü sonuçların elde edilebildiği standart bir tedaviye sahip değildir. 1994-2000 tarihleri arasında kliniğimize başvuran 34 alt ekstremite, 11 üst ekstremite toplam 45 sekonder lenfödem hastasından; 28 hastaya Charles, 17 hastaya Homans tekniği uygulandı. Hastaların hepsinde 10 yılı aşkın süredir bulunan Evre III-IV lenfödem mevcuttu. Hastaların 2-6 yıl arasında takipleri yapıldı. Charles tekniği tatbik edilen 28 hastanın 4'ünde infeksiyona bağlı olarak greft kaybı oldu ve tekrar greft uygulandı. Altı hastanın ayak dorsumunda oluşan verrüköz lezyonlar nedeniyle ayak dorsumlarına ikinci operasyon uygulandı. Homans tekniğiuygulanan hastaların altısında medial ve lateral flep distallerinde parsiyel nekrozlar oluştu ve ikinci operasyonla greftlendi. Homans tekniği tatbik edilen 4 hastada ikinci kez aynı teknik uygulandı. Her iki teknikle opere edilen hastaların sonuçları değerlendirildi ve lenfödem cerrahisinde uygulanan bir çok teknik gözden geçirildi. Hastalarda kabul edilebilir düzeyde fonksiyonel ve estetik sonuç elde ettiğimizi gözlemledik.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63AH22JZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nezih Sungur Bu kişi benim

Ragıp Özdemir Bu kişi benim

M. Gürhan Ulusoy Bu kişi benim

Mithat Akan Bu kişi benim

Hıdır Kılınç Bu kişi benim

Ömer Şensöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sungur, N., Özdemir, R., Ulusoy, M. G., Akan, M., vd. (2001). Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö. Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. turkplastsurg. Nisan 2001;9(1).
Chicago Sungur, Nezih, Ragıp Özdemir, M. Gürhan Ulusoy, Mithat Akan, Hıdır Kılınç, ve Ömer Şensöz. “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles Ve Homans Teknikleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 1 (Nisan 2001).
EndNote Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö (01 Nisan 2001) Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE N. Sungur, R. Özdemir, M. G. Ulusoy, M. Akan, H. Kılınç, ve Ö. Şensöz, “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri”, turkplastsurg, c. 9, sy. 1, 2001.
ISNAD Sungur, Nezih vd. “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles Ve Homans Teknikleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (Nisan 2001).
JAMA Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö. Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Sungur, Nezih vd. “Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles Ve Homans Teknikleri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2001.
Vancouver Sungur N, Özdemir R, Ulusoy MG, Akan M, Kılınç H, Şensöz Ö. Evre III-IV Lenfödemin Cerrahi Tedavisi: Charles ve Homans Teknikleri. turkplastsurg. 2001;9(1).