BibTex RIS Cite

Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)

Year 1995, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.04.1995

Abstract

Cherubim, yaşamın ilk yıllarında başlayan, ilerleyici karakterde, daha sık mandibulayı tutan, ancak diğer yüz kemiklerinde görülen simetrik, ağrısız, sert, fibro-osseöz yapı ile jel yapı arasında değişebilen, kistik kitlelerle karakterize otozomal dominant gçiş gösterebilen bir hastalıktır. Kliniğimize alt çene kemiğindeki şişlik yakınmasıyla başvuran 21 yaşındaki erkek hastaya, intraoral girişimle küretaj yapılarak enjektör yardımıyla demineralize kemik tozu ile hidroksilapatit karışımı enjekte edildi. Postoperatif röntgen kontrollerinde yeterli kal teşekkülünün geliştiği saptandı. Estetik ve fonksiyonel açıdan sonuçlar tatminkar bulundu. Bu makalede nadir olarak görülen cherubismin kliniği ve histolojik özelliklerinin yanında uyguladığımız tedavi yöntemi tartışılacaktır.

Year 1995, Volume: 3 Issue: 1, - , 01.04.1995

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63SD35UP
Journal Section Articles
Authors

Bahattin Çeliköz This is me

Mustafa Deveci This is me

Naki Selmanpakoğlu This is me

Publication Date April 1, 1995
Published in Issue Year 1995 Volume: 3 Issue: 1

Cite

APA Çeliköz, B., Deveci, M., & Selmanpakoğlu, N. (1995). Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(1).
AMA Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N. Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. April 1995;3(1).
Chicago Çeliköz, Bahattin, Mustafa Deveci, and Naki Selmanpakoğlu. “Cherubism (Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, no. 1 (April 1995).
EndNote Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N (April 1, 1995) Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 1
IEEE B. Çeliköz, M. Deveci, and N. Selmanpakoğlu, “Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”, turkplastsurg, vol. 3, no. 1, 1995.
ISNAD Çeliköz, Bahattin et al. “Cherubism (Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/1 (April 1995).
JAMA Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N. Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. 1995;3.
MLA Çeliköz, Bahattin et al. “Cherubism (Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 3, no. 1, 1995.
Vancouver Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N. Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. 1995;3(1).