BibTex RIS Kaynak Göster

Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.04.1995

Öz

Cherubim, yaşamın ilk yıllarında başlayan, ilerleyici karakterde, daha sık mandibulayı tutan, ancak diğer yüz kemiklerinde görülen simetrik, ağrısız, sert, fibro-osseöz yapı ile jel yapı arasında değişebilen, kistik kitlelerle karakterize otozomal dominant gçiş gösterebilen bir hastalıktır. Kliniğimize alt çene kemiğindeki şişlik yakınmasıyla başvuran 21 yaşındaki erkek hastaya, intraoral girişimle küretaj yapılarak enjektör yardımıyla demineralize kemik tozu ile hidroksilapatit karışımı enjekte edildi. Postoperatif röntgen kontrollerinde yeterli kal teşekkülünün geliştiği saptandı. Estetik ve fonksiyonel açıdan sonuçlar tatminkar bulundu. Bu makalede nadir olarak görülen cherubismin kliniği ve histolojik özelliklerinin yanında uyguladığımız tedavi yöntemi tartışılacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63SD35UP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bahattin Çeliköz Bu kişi benim

Mustafa Deveci Bu kişi benim

Naki Selmanpakoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çeliköz, B., Deveci, M., & Selmanpakoğlu, N. (1995). Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(1).
AMA Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N. Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. Nisan 1995;3(1).
Chicago Çeliköz, Bahattin, Mustafa Deveci, ve Naki Selmanpakoğlu. “Cherubism (Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 1 (Nisan 1995).
EndNote Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N (01 Nisan 1995) Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 1
IEEE B. Çeliköz, M. Deveci, ve N. Selmanpakoğlu, “Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”, turkplastsurg, c. 3, sy. 1, 1995.
ISNAD Çeliköz, Bahattin vd. “Cherubism (Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/1 (Nisan 1995).
JAMA Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N. Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. 1995;3.
MLA Çeliköz, Bahattin vd. “Cherubism (Olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 1, 1995.
Vancouver Çeliköz B, Deveci M, Selmanpakoğlu N. Cherubism (Olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. 1995;3(1).