BibTex RIS Cite

Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)

Year 1993, Volume: 1 Issue: 2, - , 01.08.1993

Abstract

Penisin konjenital olarak ventral yönde kıvrıklığına neden olan kordi, üretra mukozasını çevreleyen dokuların embriyolojik gelişim eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan fibrotik bir dokudur.. Oluşan klinik deformite kurvatör olarak da adlandırlmaktadır. Hipospadias olmaksızın görülen kurvatör anomalisi, hipospadiasla birlikte olan kıvrıklığa oranla daha az sıklıkla görülmektedir. Penisin fetal gelişim devresinde, fizyolojik olduğu kabul edilen kurvatör, doğumla birlikte veya en geç iki yıl içinde kaybolmaktadır. 1983-1992 yılları arasında kliniğimize 13 adet doğmalık penis kıvrıklığı olan hasta başvurmuş ve 12 hasta ameliyat edilmiştir. Makalede uygulanan cerrahi teknikler ve elde edilen sonuçlar sunularak tartışılmış; bütün tiplerde üretranın tüp greft ile rekonstrüksiyonunun gerekli olduğu sonucuna varılmıştır.

Year 1993, Volume: 1 Issue: 2, - , 01.08.1993

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63YF39EG
Journal Section Articles
Authors

Seyhan Çenetoğlu This is me

Can İ. Engin This is me

Ferit Demirkan This is me

Cemalettin Çelebi This is me

Namık K. Baran This is me

Publication Date August 1, 1993
Published in Issue Year 1993 Volume: 1 Issue: 2

Cite

APA Çenetoğlu, S., Engin, C. İ., Demirkan, F., Çelebi, C., et al. (1993). Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 1(2).
AMA Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK. Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). turkplastsurg. August 1993;1(2).
Chicago Çenetoğlu, Seyhan, Can İ. Engin, Ferit Demirkan, Cemalettin Çelebi, and Namık K. Baran. “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1, no. 2 (August 1993).
EndNote Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK (August 1, 1993) Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1 2
IEEE S. Çenetoğlu, C. İ. Engin, F. Demirkan, C. Çelebi, and N. K. Baran, “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”, turkplastsurg, vol. 1, no. 2, 1993.
ISNAD Çenetoğlu, Seyhan et al. “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1/2 (August 1993).
JAMA Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK. Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). turkplastsurg. 1993;1.
MLA Çenetoğlu, Seyhan et al. “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 1, no. 2, 1993.
Vancouver Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK. Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). turkplastsurg. 1993;1(2).